Dansker er ny vicepræsident i andelsorganisation

Christian Høegh-Andersen er netop blevet valgt til ny vicepræsident i den europæiske andelsorganisation Cogeca.

Christian Høegh-Andersen fra formandskabet i Landbrug & Fødevarer er netop blevet valgt til ny vicepræsident i den største europæiske andelsorganisation, Cogeca.

Han skal følge op på det store arbejde, som det tidligere medlem af formandskabet, Jørgen H. Mikkelsen, igennem flere år har lagt for at styrke netværket og interesser for landmænd og andelsselskaber over hele Europa, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Christian Høegh-Andersens har blandt andet fokus på globalt andelssamarbejde om blandt andet klimahandlinger, den grønne omstilling, handel og eksport samt en stærk politisk interessevaretagelse.

Han kommer ifølge Landbrug & Fødevarer til at indgå i de stærkeste talerør for hele landbrugs- og andelssamarbejdet i Bruxelles og er derfor med til at sætte et solidt dansk aftryk, når Cogeca mødes med EU-Kommissionen eller med EU-parlamentarikere for at påvirke politiske beslutninger vedrørende landbrugets andelsrelaterede aktiviteter.

Driver planteavl

Christian Høegh-Andersen er 52 år, og har siden 2013 været bestyrelsesformand i frøvirksomheden DLF. Han tiltrådte Landbrug & Fødevarers øverste politiske ledelse, fællesformandskabet, i december.

Christian Høegh-Andersen er uddannet agronom og driver en planteavlsproduktion på Falster.

Cogeca varetager interesser for 40.000 landbrugskooperativer, beskæftiger cirka 660.000 mennesker og har en samlet årlig omsætning på over trehundrede milliarder euro.

Læs også