Djurslands nye borgmestre på landbrugsvisit

Syd- og Norddjurs Kommunes nyvalgte borgmestre var forleden inviteret til møde hos Djursland Landboforening, hvor hovedformålet var en fælles dialog om det fremtidige samarbejde.

Michael Stegger Jensen, nyvalgt borgmester i Syddjurs Kommune, og Kasper Juncher Bjerregaard, nyvalgt borgmester i Norddjurs Kommune, var forleden på besøg hos Djursland Landboforening, hvor formand Hans Gæmelke havde inviteret dem til møde med henblik på en fælles dialog om det fremtidige samarbejde.

De to borgmestre fik en præsentation af det, landboforeningen står for, foreningens grundlag og hvad landboforeningen gør for landbruget på Djursland. Derefter var der en længere snak om det erhvervspolitiske samarbejde mellem kommunerne og landbruget, vandmiljøet i henholdsvis Syd- og Norddjurs Kommune samt en dialog om klima og klimabelastning.

Samarbejde skal sikre udvikling

- Jeg synes, at vi havde en god og konstruktiv dialog på mødet. Det er et godt udgangspunkt for det kommende samarbejde mellem landbruget på Djursland og de to kommuner. Et samarbejde der skal sikre den bedst mulige udvikling på Djursland i sin helhed, og hvor landbruget både er en stor spiller erhvervsmæssigt samtidig med, at det skal og vil bidrage til den grønne omstilling, lyder det fra Hans Gæmelke.

Parterne kunne ikke undgå at komme ind på den ulykkelige situation med de ukrainske flygtninge, som lige nu kommer til Danmark. Derfor gik snakken afslutningsvis på, hvordan landbruget kan bidrage i den sammenhæng.

Læs også