Minister har lyttet: Forlænger ansøgningsrunden for minivådområder

Ovenpå sagen om fejl i potentialekortet giver fødevareminister Mogens Jensen (S) nu landmænd og konsulenter ekstra tid til at finde ud af, hvor der kan placeres flere minivådområder rundt omkring i Danmark

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har lyttet til opfordringen fra landes oplandskonsulenter, og har nu forlænget fristen for at søge om minivådområder med over tre måneder. Ansøgningsrunden varer nu frem til 11 august i stedet for 28. april til at søge.

Forlængelsen af ansøgningsrunden kommer efter, at Landbrugsstyrelsen tidligere i februar opfordrede oplandskonsulenter, kommuner og landmænd til at koordinere placeringen af minivådområder. Det skete som følge af, at det potentialekort, som er grundlaget for ansøgningsrunden og den efterfølgende sagsbehandling, ikke omfatter flere små sideådale. Landbrugsstyrelsen kaldte det en fejl, mens Aarhus Universitet, der har lavet potentialekortet, har afvist alt om, at usikkerhederne ved kortet er en fejl    

- Vi skal have flest mulige minivådområder, som kan hjælpe miljøet ved at opsamle kvælstof. Når vi beder landmænd og konsulenter om at sikre mere lokal koordination, så er vi også nødt til at give lidt den anden vej. Derfor har jeg besluttet at give dem over tre måneder ekstra til at sende ansøgningerne ind, siger fødevareminister Mogens Jensen (S). 

Stor mulighed

Det er tredje gang, at landmænd og konsulenter kan søge om at få tilskud til at etablere et minivådområde. I 2019 ansøgte 338 landmænd om at anlægge et minivådområde. 

- Jeg håber, at der kommer rigtig mange ansøgninger om tilskud til at etablere minivådområder. Det er en stor mulighed for landbruget for at gå forrest og vise, at de er med os på vores mission om at få kvælstofudledningen ned, siger Mogens Jensen. 

For lidt over to uger siden lød det fra afdelingsleder på Seges, Irene Wiborg, der er projektansvarlig for oplandskonsulenterne, at der var brug for at forlænge fristen, som følge af den ekstra proces der nu skal iværksættes med kommunerne for at finde ud af, om et areal er egnet til et minivådområde eller ej, som følge af sagen med potentialekortet.

- Ellers kan vi simpelthen ikke nå at få kørt den her proces igennem og fundet nok minivådområder. Vi skal have fire måneder fra nu af, sagde hun, som altså nu ar fået endnu længere tid.

ege

Læs også