Ingen udsigt til kampvalg i L&F til november

Formand for Centrovice, Torben Povlsen, giver som mange andre sin uforbeholdne støtte til Søren Søndergaard som ny L&F-formand. - Han er en samler, lyder de meget rosende ord fra den fynske formand.

Ingen lader til at ville gå op mod den 40-årige svineproducent Søren Søndergaard, der også er formand for Sagro, når L&F til november afholder sit delegeretmøde i Herning, hvor det vigtigste punkt ubestridt kommer til at handle om, hvem som skal afløse Martin Merrild som formand.

Søren Søndergaard er foreløbigt eneste kandidat, og han har allerede fået opbakning fra en lang række foreninger og fremtrædende personer, som måske selv tidligere har overvejet at stille op.

Seneste opbakning til Søren Søndergaard kommer fra formand for Centrovice, Torben Povlsen. Den fynske formand hører til de navne, som er blevet nævnt som mulig kandidat. Til Landbrugsavisen lød det i mandags få timer efter, at Merrild havde meldt ud, at han ikke genopstiller, at Torben Povlsen selv endnu ikke havde taget stilling til personvalg.

Har aldrig overvejet at stille op

Selv afviser Torben Povlsen, at han dog på noget tidspunkt seriøst selv har overvejet at stille op.

- Jeg har været i dialog med flere om det her, og jeg har hele tiden haft Søren for øje. Så jeg kan kun sige, at det glæder mig meget, at Søren og hans bagland er klar til at tage imod den her udfordring, siger han, og fortæller, at han samtidig ikke har hørt om, at der skulle være andre kandidater på vej.

Torben Povlsen mener, at Søren Søndergaard som formand er en optimal mulighed for at bringe Landbrug & Fødevarer videre.

- Jeg vil gerne fortsætte mit eget arbejde i Landbrug & Fødevarer (i primærbestyrelsen, red.), og jeg har haft den glæde, at jeg har arbejdet tæt sammen med Søren i de sidste seks år. Det har jeg sat stor pris på, siger han.

Hvad er det, Søren Søndergaard kan, siden I alle sammen bakker ham op?

- For mig er han en, der samler. Han er rigtig dygtig til det med at have to ører og en mund. Han er virkelig god til at suge informationer til sig, bearbejde dem og skabe en god proces, når man skal nå frem til nogle ting, siger han.

- Jeg har også oplevet, at han er rigtig dygtig til at få selv svære opgaver håndteret på en rigtig god måde. Og så er han også en ny generation. En ung veltalende mand, som både er familiefar og professionel. Han er interesseret i biodiversitet, miljø og klima, og ved, at vi i landbruget er nødt til at byde ind på alle dagsordener, lyder det fra Torben Povlsen.

Ros til de andre

Fra den fynske formand lyder der samtidig ros til de navne, som er blevet bragt i spil, men som har valgt i stedet at gå ud med opbakning til Søren Søndergaard. En klar reference til kvægformand Christian Lund og nuværende viceformand i L&F, Thor Gunnar Kofoed, som begge har været ude med enten direkte eller indirekte opbakning til Søren Søndergaard.

I hvad der ligner koordinering meddelte Christian Lund ud, at han ikke ville stille op omtrent samtidig med, at Søren Søndergaard meldte ud, at han var kandidat. Christian Lund fortalte samtidig, at han bakkede op om Søren Søndergaard.

Thor Gunnar Kofoed har til Landbrugsavisen ikke villet sætte navn på sin favorit, men udtalte, at han gerne vil blive som viceformand, og håbede i stedet på, at en mand i 40’erne med små børn i skolealderen bliver den næste formand. En beskrivelse der passer på Søren Søndergaard.

- Jeg har stor respekt for dem, som har været bragt i spil, men som har takket nej, fordi de ser muligheder i at skabe et stærkt team. Det, synes jeg, er godt set. Det er stærkt og vidner om, at man har sagen og ikke egne interesser for øje, siger Torben Povlsen, der altså selv er et af de navne, som er blevet nævnt.

Nok af udfordringer

Fra Torben Povlsen lyder der også ros til Søren Søndergaard for at være god til at uddelegere opgaverne. Noget der er brug for i den kommende tid, når der skal tales trejde generation af vandområdeplanerne, natur- biodiversitetspakke, EU’s landbrugsreform, klimaudspil og mange andre ting, hvor der er udsigt fra politisk hold at lægge yderligere restriktioner ned over dansk landbrug.

- Det bliver ikke for sarte sjæle den kommende tid, siger Torben Povlsen.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

 

 

Læs også