Mere støtte til naturpleje med dyr

Fødevareminister Mogens Jensen (S) vil sikre, at flere naturområder kan modtage støtte under EU’s Landdistriktsprogram. Samtidig vil regeringen øge puljen med 15 millioner kroner, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Ministeren vil arbejde for, at flere overdrev og naturarealer i nationalparker skal kunne modtage støtte til, at for eksempel heste, geder og kvæg kan holde buske og krat nede. I dag kan man kun få støtte til det på Natura 2000-arealer. Formålet med at udvide, hvem der kan få støtte, er at sikre, at flere områder kan opretholde et rigt blomster- og insektliv.

- Det er vigtigt, at vi passer godt på disse områder, som er hjemsted for en masse sjældne dyr og planter. Derfor vil jeg gå til EU-Kommissionen for at kunne udvide ordningen under Landdistriktsprogrammet, så det ikke er et Natura 2000-stempel, der afgør, om man kan modtage støtte og hjælpe truede arter, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Ændringer i Landdistriktsprogrammet på nationalt plan kræver godkendelse fra EU-Kommissionen. Natura 2000-områder prioriteres også højest fremover.

På regeringens forslag til finanslov er der desuden afsat 15 millioner kroner ekstra til ordningen under Landdistriktsprogrammet i 2020.

Læs også