LandboSyd lander rekordresultat

LandboSyd, der tilbyder rådgivning indenfor landbrug fra kontorer i Sydjylland og på Fyn, har landet et flot resultat i 2022 på 4,6 millioner kroner. Heraf udbetales cirka 85 procent til medlemmerne bag.

Sune Aagot Sckerl, adm. direktør, LandboSyd

LandboSyd har haft et rigtig godt regnskabsår, hvor stor efterspørgsel på foreningens ydelser sammenholdt med solid styring af virksomheden har medført et resultat på cirka 4,6 mio. kroner.

- Det er meget tilfredsstillende, at LandboSyd i år har formået at levere så flot et resultat til gavn for vores kunder og foreningen bag. Det gode resultat betyder også, at LandboSyds bestyrelse har besluttet at sende cirka 85 procent af overskuddet – cirka 3,9 millioner kroner – retur til vores medlemmer. Det er virkelig godt gået, siger bestyrelsesformand for LandboSyd, Henrik Jessen, og tilføjer:

- LandboSyd har en rigtig sund økonomi, og på trods af medlemsrabat øger vi også i 2022 vores egenkapital til gavn for fremtidig udvikling.

Tydelig strategi

Det gode resultat er en konsekvens af den tydelige strategiske retning, der blev fastlagt i Strategi 2024, som blev vedtaget i 2020.

- Resultatet viser, at strategien er den rigtige. Vi har solgt mere rådgivning samtidig med, at vi har fastholdt retningen med fokus på proaktiv rådgivning, medarbejdertrivsel og effektivisering. Det betyder, at vi i 2022 for rådgivningsdelen alene har landet det bedste resultat i mere end ti år med et resultat på ca. 3,1 mio. kr. mod et budget på 1,1 millioner kroner, siger adm. direktør Sune Aagot Sckerl og tilføjer, at netop medarbejderne er LandboSyds vigtigste ressource som vidensvirksomhed.

- Med andre ord er vores medarbejdere hele grundlaget for vores eksistens og for vores evne til at servicere vores medlemmer og kunder med værdiskabende rådgivning. En vigtig brik i strategien har derfor også været hvordan vi kan fastholde og tiltrække medarbejdere, og det må man sige er lykkedes rigtig godt, siger Sune Aagot Sckerl.

Derfor modtager medarbejderne også ekstraordinært hver en bonus på 5.000 kroner.

Salg af Agrocura

I løbet af foråret 2022 bød sig en mulighed for at sælge Agrocura, hvilket har påvirket årets resultat.

- Det var selvfølgelig en svær beslutning, men med en rigtig god pris tog en enig bestyrelse beslutningen om at sælge. Vi har efterfølgende købt os ind i AgroMarkets, så vi stadig leverer samme service og tilbud på finans og råvarer, og vi har netop ansat rådgivere inden for dette område, siger Sune Aagot Sckerl.

Læs også