Udkørselsmester for 10. gang

Kennet Birch Vinderslev, Silkeborg, vandt for femte gang i træk og tiende gang i alt DM i udkørsel ved årets Langesømesse.

Kennet Birch Vinderslev (i midten) kan for 10. gang kalde sig Danmarksmester i udkørsel. Der blev dystet i disciplinerne tårnbygning og præcisionslæsning i terræn.

Til DM i udkørsel af træ, som blev afholdt på årets Langesømesse, duellerede syv af skovens dygtigste maskinførere i et neglebidende opgør om at kunne træde op på øverste træstub og snuppe den prestigefyldte vandrepokal.

Ved konkurrencen blev der dystet i disciplinerne tårnbygning og præcisionslæsninger i terræn – i år i en Ponsse Buffalo.

Det var en særligt spændt Kennet Birch Vinderslev fra Silkeborg, som satte sig bag rattet til konkurrencens finale heat. En sejr ville nemlig betyde, at hans navn skulle indgraveres for femte gang i træk og tiende gang i alt på mesterskabets vandrepokal.

Trods nerver, vandt han en overbevisende sejr med en tid på 5.47.

Vinderen var efterfulgt af Josef Karlsson, der klarede finale heatet på 6.19, og Anders Haarbye kunne også træde op på sejrsstubben med en tredjeplads.

Overvejer at stoppe på toppen

Det var en rørt og glad Kennet Birch Vinderslev, der efter præmieoverrækkelsen satte et par bevægende ord på dagens indsats.

- Det er jo altid godt at vinde, og jeg må jo ærligt indrømme, at jeg er et konkurrencemenneske. Nu må jeg hjem og overveje, om jeg skal stoppe her. De andre deltagere er meget dygtige, og de vil jo slå mig på et eller andet tidspunkt. Derudover ønsker jeg at give plads til nye deltagere i konkurrencen. Så måske giver det god mening at stoppe på toppen, fortæller Kennet Vinderslev.

DM i udkørsel var arrangeret af Dansk Skoventreprenør Forening (DSF), der sammen med Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) delte standen på Langesømessen.

Nye rekorder til Skills

Udover DM i udkørsel blev der også afholdt Skills for skovbrugselever, og her dystede seks unge og talentfulde elever om at blive Danmarks bedste skovarbejder. Deltagerne skulle på tid vende sværdet på saven, afkviste en stamme, skære tre skiver af en stamme og til sidst fælde et mindre træ. Vinderen af konkurrencen blev Frederik Lausten, som satte en ny rekord i konkurrencen med sine 143 point. Til dagligt er Frederik elev hos Rohden Gods i Vejle. Her passer han blandt andet godsets fasaner.

Læs også