Ny fodringssæson står for døren

Dårlig kornkvalitet, varmestress og friskkornsforgiftning er blandt de forhold der rent fodringsmæssigt skal tages stilling til i den kommende tid. Fodervirksomheden Nutrimin giver gode råd med på vejen.

- Mange af vores kunder er nu begyndt at købe korn til svineproduktionen eller ser bunden af deres kornsiloer. I år har der været massive problemer med toksiner i kornet, hvorfor mange oplever »støj« i produktionen, selvom der bruges toksinbindere i foderet. Her er der ikke mere at gøre, og vi kan kun vente på at tage det nye korn i brug og håbe, at kvaliteten vender tilbage til normal.

Det fortæller salgsdirektør Torben Nielsen fra Nutrimin i Ans, i fodervirksomhedens nyhedsbrev.

Succes i andre lande

Salgsdirektøren peger endvidere på, at vi samtidig går den varme tid i møde. Det er derfor nu, man skal modvirke varmestress hos søerne, da det påvirker deres ydeevne og kan øge dødeligheden.

- Vi anbefaler at tilsætte betain, C-vitamin og eventuelt probiotika (gaspustere) for at modvirke de kedelige konsekvenserne af varme stalde. Tiltag vi har brugt hos vores eksportkunder i »de varme lande« gennem flere år, men som også begynder at vinde indpas i danske stalde.

Modvirke friskkornsforgiftning

Torben Nielsen minder også om, at det snart er tiden, hvor vi skal forberede os på brugen af nyt korn, hvilket traditionelt betyder tilsætning af ekstra E-vitamin eller antioxidant for at modvirke friskkornsforgiftning.

- Igen i år er antioxidant et økonomisk godt alternativ til E-vitamin, lyder det fra salgsdirektøren, der påpeger, at der alt i alt er meget at tage stilling til rent fodringsmæssigt i den kommende tid, hvor der eventuelt kan blive behov for at foretage ændringer i foderet.

Læs også