bannerPos

26.000 grise skal slås ned på danskejet gård i Rumænien

DCH International er blevet ramt af Afrikansk Svinepest på en af sine besætninger i Rumænien. Det er selvom, man har gjort en stor indsats for at beskytte sig. Foto: DCHI

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
09-01-2020 08:07
I den næste tid vil det danskejede landbrugsselskab DCH International gennemtrævle, hvordan afrikansk svinepest kan have ramt en ejendom, der ellers skulle være topsikret.

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvor stort tabet bliver for det danskejede landbrugsselskab DCH International, som netop på en af sine gårde i Rumænien har fået konstateret afrikansk svinepest.

Det fortæller selskabets direktør Lars V. Drescher til Effektivt Landbrug, efter at virksomheden selv tirsdag eftermiddag gjorde opmærksom på udbruddet i en pressemeddelelse.

Flere andre danskejede landbrug i Østeuropa er bleve

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next