Mistanke om skjulte soja-reserver

Måske giver prisen på sojaskrå efter på forlydender om, at der er flere sojabønner på verdens marker, end prognoserne hidtil har vist, lyder det fra handelsrådgiver John Jensen, AgroMarkets.

Sojaskrå, der som bekendt er en vigtig proteinkilde i svinefoder, var for blot en uge siden tæt ved prismæssigt at bryde op gennem tidligere toppe. Men det skete ikke. Og nu er markedet på vippen. En række private analytikere venter en større sojaavl på i størrelsesordenen 2 procent i år i forhold til det amerikanske landbrugsministeriums estimat, påpeger handelsrådgiver John Jensen, AgroMarkets. Som køber af sojaskrå signalerer en passivitet hos de store investorer, at de ikke umiddelbart ser stigende priser, men p.t. er parate til at udnytte overraskelser omkring en evt. lavere avl, pointerer handelsrådgiver. I flere stater i USA ser soja-avlen mere positiv ud end den generelle vurdering.

Sojaskrå, der er en vigtig proteinkilde i svinefoder, var for blot en uge siden tæt ved prismæssigt at bryde op gennem tidligere toppe. Men som ugen skred frem, blev det mere tydeligt, at der ikke var moment nok i markedet til at sende prisen videre op. Derimod endte prisen på børsen nede ved det tidligere støtteniveau.

Og det er der en forklaring på, pointerer handelsrådgiver John Jensen, AgroMarkets.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også