bannerPos

Indleder global kamp mod afrikansk svinepest

Europa har primært været ramt af afrikansk svinepest via vildsvin, men andre steder, som for eksempel i Kina, har sygdommen i høj grad ramt tamsvin. Arkivfoto.
24-07-2020 08:44

Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE) og FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) lancerer et fælles initiativ til global bekæmpelse af afrikansk svinepest (ASF).

Svinekød er det kød, der bliver forbrugt mest af i verden, og det udgør 35,6 procent af det globale kødforbrug. I de senere år er afrikansk svinepest blevet en alvorlig trussel for svineproduktionen og har medført massive tab i svinebestandene og haft drastiske økonomiske konsekvenser.

I øjeblikket påvirkes lande i Afrika, Asien, Stillehavsområdet og Europa, og uden en effektiv vaccine er sygdommen ikke kun et spørgsmål om at beskytte dyrs sundhed og velfærd, men også om at afbøde konsekvenserne for landmænds levebrød.

- I dag er 51 lande ramt af afrikansk svinepest. Midt i den vanskelige situation, som Covid-19 udgør, fortsætter afrikansk svinepest med at spredes. Det intensiverer den nuværende sundheds- og socioøkonomiske krise, siger Dr. Matthew Stone, vicegeneraldirektør i OIE.

Slår 2019

Mange lande, der er ramt af afrikansk svinepest, mangler tilstrækkelige menneskelige, finansielle eller tekniske ressourcer til hurtigt at opdage og kontrollere dyresygdomme som afrikansk svinepest.

I Europa er antallet af dyr, der er blevet ramt af den frygtede sygdom i 2020 allerede højere end i hele 2019.

hka
 

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next