Svineprisen rammer 14 kroner kiloet

Den aktuelle svinenotering rører igen på sig. Torsdag meldte Danish Crown ud, at noteringen på slagtesvin stiger med 20 øre. Dermed rammer prisen 14 kroner kiloet.

Efter flere uger med et stort udbud og nogenlunde faste priser kan producenter af slagtesvin igen glæde sig over et lille hop i noteringen.

Fra næste uge er noteringen på 14 kroner lige ud, og det skyldes, at det europæiske marked for fersk svinekød har stabiliseret sig.

- Der er stadigvæk et relativt stort udbud, men det afsættes mere jævnt, end det var tilfældet bare for en uge siden. Det virker, som om en del indkøbere godt er klar over, at eksporten ud af Europa hurtigt kan tage fart igen, så det er ikke svært at finde kunder, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Priserne er stabile på de fleste udskæringer, men hele forender siver en smule. Til gengæld er der fortsat en fin eksport ud af Europa, men på nuværende tidspunkt er det meget usikkert, hvad der sker i Kina, hvor corona-virussen har sat næsten alt på pause.

- Der er intet, der tyder på, at Kinas importbehov er mindsket, men de initiativer, de kinesiske myndigheder har taget for at dæmme op for smittespredningen, ser ud til at give os logistiske udfordringer, fortæller Danish Crown-salgsdirektøren.

Lige nu er ferien i forbindelse med det kinesiske nytår blevet forlænget.

- Derfor er eksempelvis havneterminalerne lukket ned, og bankerne holder også lukket. Hvis det også ser sådan ud om en uge eller to, så vil det begynde at påvirke os negativt, men indtil videre kan vi håndtere situationen, siger Lars Albertsen.

hka

Læs også