bannerPos

Sydeuropæiske noteringer stiger og tysk notering stabil

Der er stadigvæk stor opmærksomhed omkring situationen i Tyskland. Det er Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, der fortsat er lukket, som dominerer markedsdeltagernes diskussion. Både det sæsonmæssigt lave udbud og den fortsat faldende svinebestand er væsentlige årsager til prisstabiliseringen i disse urolige tider.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
30-06-2020 11:43
Det europæiske slagtesvinemarked er i denne slagteuge generelt uensartet. Der er alt fra faldende til stabile til stigende noteringer.
Der er stadigvæk stor opmærksomhed omkring situationen i Tyskland. Det er Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, der fortsat er lukket, som dominerer markedsdeltagernes diskussion. Både det sæsonmæssigt lave udbud og den fortsat faldende svinebestand er væsentlige årsager til prisstabiliseringen i disse urolige tider. For eksempel lykkes det markedsinteressenterne at lede en begrænset del af de slagtesvin, der skulle være slagtet i Rheda, til andre slagterier. Den uændrede tyske notering var et vigtigt signal. Ligeledes meldes der om stabile noteringer i Holland, Frankrig og Østrig, skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

Derimod faldt slagtesvinenoteringerne i Danmark, Belgien og Storbritannien. Ifølge forlydender er afsætningen af belgiske og hollandske svin til Tyskland blevet vanskeligere pga. den begrænsede salgskapacitet. I Belgien ses dette tydeligt pga. det væsentlige prisfald.

I Sydeuropa mindskes presset på markedssituationen yderligere. Markedsinteressenternes forhåbninger er stærkt fokuserede på den tiltagende turisme. Som følge af, at gastronomibranchen er åbnet, forventer man en tiltagende normalisering af efterspørgslen på hjemmemarkedet. Det er bemærkelsesværdigt, at priserne også i Italien, som var så hårdt ramt af coronaen, igen stiger gradvist. I Spanien falder slagtevægten igen. Man forventer dér et fortsat faldende udbud af svin som følge af den varme periode, som nu begynder. Man snakker også om, at den kinesiske efterspørgsel efter kød er ved at blive bedre.

Tendens på det tyske marked
Markedssituationen har ikke ændret sig ift. sidste uge. Usikkerheden på slagtesvinemarkedet er endnu ikke ryddet af vejen. Dispositionerne er mere end prisen genstand for den aktuelle diskussion. Som situationen p.t. ser ud, forventes der uændrede priser.

På det europæiske marked handles ferske skinker til svagt faldende eller uændret prisniveau i denne uge. For øvrige udskæringer sker handlen til stort set uforandret prisniveau. Til det engelske baconmarked er der en rolig afsætning. Til Asien er der en god afsætning fra de danske slagterier til Kina, mens der ligeledes rapporteres om en god efterspørgsel fra Japan.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.
Side 1 af 1871 (37411 artikler)Prev1234567186918701871Next