Tyskland ramt af afrikansk svinepest

Flere tyske medier rapporterer om fund af afrikansk svinepest i et vildsvin i Sembten-distriktet i det østlige Tyskland.

Afrikansk svinepest (ASF) er med stor sandsynlighed kommet til Tyskland, hvor den frygtede sygdom har kunnet påvises for første gang i et vildsvin i det østlige Tyskland. Dette er ifølge flere tyske medie, heriblandt Agrarheute, bekræftet af myndighederne. Endnu en analyse af det døde vildsvin afsluttes i torsdag, og her vil den tyske fødevareminister Julia Klöckner informere om resultatet.

Ifølge tyske medier blev vildsvinet fundet i Sembten-distriktet, et distrikt i kommunen Schenkendöbern. Tyske myndigheder oplyser, at stede, hvor vildsvinet er fundet, afspærres, ligesom svineproducenter i området vil forsøges sikret med et hegn.

Afrikansk svinepest har været udbredt i nabolandet Polen, der har oplevet mindst 66 ASF-sager i år. Ifølge Agrarheute er 60 af de 66 tilfælde i Polen brudt ud i besætninger med færre end 100 svin. Københavns Universitet har tidligere vurderet, at udbrud af ASF i Tyskland eller Danmark kan koste dansk landbrug op til 3,5 milliarder kroner.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også