Øget kapacitet skubber kvoterne på slagtesvin ud

Øget kapacitet på Danish Crowns slagterier betyder nu, at leverancekvoterne kan afskaffes med virkning fra 15. marts.

Siden efteråret har Danish Crown øget slagtekapaciteten i Danmark betydeligt. Der er ansat omkring 500 nye medarbejdere for at sikre, at de ekstra grise, der fedes op i Danmark efter udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland, kan slagtes på Danish Crowns danske slagterier.

- Jeg er glad for, at vi nu er tilbage ved mere normale tilstande i Danish Crown, hvor vi har en kapacitet, som kan matche den løbende tilmelding af grise til slagtning. Alle led i kæden fra de chauffører der henter grisene, over de ansatte på slagterierne til dem der står for planlægning, salg og logistik, har leveret en helt fantastisk indsats de seneste måneder. Derfor er vi kommet godt igennem en udfordrende periode, siger bestyrelsesformand i Danish Crown, Erik Bredholt, i en meddelelse.

Leverancekvoter afskaffes

Danish Crown oplyser endvidere, at kvoterne for andelsejernes leverancer kan afskaffes med virkning fra mandag den 15. marts. På det tidspunkt er slagteriet efter planen påbegyndt fremrykning af grise op mod påskens helligdage.

Det oplyses endvidere, at der lige nu skæres hurtigt i antallet af udsatte grise og ved udgangen af denne uge, vil Danish Crown være nede på cirka 60.000 udsatte grise.

Når de udsatte grise er væk, vil bestyrelsen løbende vurdere muligheden for at påbegynde optagelse af nye leverandører fra ventelisten under hensyntagen til kapaciteten på slagterierne.

- Vi har hele tiden understreget, at vi gerne vil have flere grise til Danish Crown, og jeg ser frem at byde nye leverandører velkommen i virksomheden, for det er alt andet lige en meget positiv udvikling, udtaler Erik Bredholt i meddelelsen.

cab

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også