bannerPos

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

En genetisk karakterisering afkræfter, at sæd fra Mors 2 kunne være kilden til PRRS i to produktionsbesætninger. Arkivfoto: Tenna Bang

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
04-06-2020 10:13
Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Oven på udbruddet af PRRS på en ornestation i marts har flere so-holdere været bekymrede for, om de havde fået PRRS-virus via sæden. Risikoen har i dette tilfælde været lav. Undersøgelser få dage efter udbruddet viste nemlig, at de smittede orner ikke havde PRRS i sæden.

To produktionsbesætninger viste sig i imidlertid i løbet af de følgende måneder at have fået PRRS, og da de samtidig havde fået sæd fra ornestationen, opstod mistanken om smitte via sæden.  Nu har en genetisk karakterisering, altså sammenligning af PRRS i de to besætninger og PRRS fra Mors 2, afkræftet dette.

- Vi kan konkludere, at de to besætninger ikke var smittet via sæd fra ornestationen. PRRS i de to besætninger er ganske enkelt helt anderledes i forhold til den, vi fandt på Mors 2, siger Charlotte Sonne Kristensen, chefforsker i Seges Svineproduktion og specialdyrlæge i svinesundhed.

Find meget mere viden om PRRS på temasiden på svineproduktion.dk

cab

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.
Side 1 af 1871 (37409 artikler)Prev1234567186918701871Next