Styrelse lancerer app, der skal mindske bureaukratiet

Ny app fra Landbrugsstyrelsen giver landmænd mulighed for at følge deres marker i det såkaldte trafiklyssystem i den satellitbaserede kontrol af aktivitetskravet.

Landbrugsstyrelsen har nu lanceret en app, som ifølge fødevareminister Mogens Jensen (S) kommer til at gøre livet lettere for landmænd.

Med Landbrugsstyrelsens nye app - som kan hentes via både Google Play og App Store ved at søge efter »Landbrugsstyrelsen« - kan man følge sine marker i det såkaldte trafiklysstemt, som bruges i den satellitbaserede kontrol, hvor rød betyder, at man formentlig ikke overholder aktivitetskravet på den pågældende mark.

Og er marken rød, så skal appen bruges til at svare på det eventuelle høringsbrev, som man i så fald vil have fået. Appen er sågar eneste mulighed, man har til at svare på høringsbrevet.

Vis marker er slået

Med Landbrugsstyrelsens nye app kan man også tage billeder, hvor der automatisk gemmes information om både, hvor man står, og hvilken retning man har taget billedet.

- Du kan dermed bruge appen til at vise, at du har slået dine marker og dermed overholdt aktivitetskravet, lyder det fra Landbrugsstyrelsen.

Fra fødevareminister Mogens Jensen lyder det, at appen kommer til at mindske brugen af landmandens tid til bureaukrati.

- Vi skal hele tiden se på, hvordan vi kan hjælpe med, at landmanden bruger mindre tid på bureaukrati og får mere tid i stalden eller på marken. Med app’en bruger vi teknologien smart og effektivt, så den både gavner landmanden og sikrer en effektiv kontrol, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Han fortæller, at der er fuld gang i digitaliseringen af landbruget i øjeblikket, og appen er det næste naturlige skridt mod et smartere landbrug.

- Men det er ikke kun landmanden, som sparer tid. Vi kan potentielt spare 1.200 fysiske kontrolbesøg om året ved at kontrollere markerne via satellit, siger Mogens Jensen.

Landbrugsstyrelsen har på sin hjemmeside samlet yderligere information om den nye app.

Læs også