Sådan fungerer malkerobotterne
Gemini-malkerobotterne malker køerne bagfra. Det giver meget få afsparkninger, viser erfaringen på den første danske bedrift, der har taget malkerobotterne fra BouMatic i brug.

Her er en ko ved at blive malket i enkeltboks-anlægget med ét malkesæt. Længden på Gemini-malkeboksene tilpasses individuelt hver enkelt ko. Det betyder, at koen står mere roligt under malkningen.
Gemini-robotmalkesystemet hos Familien Atena på Svensgaard består af en enkeltboks med ét malkesæt samt en dobbeltboks med to malkesæt.
De to bokse er placeret helt uafhængigt af hinanden et stykke fra hinanden.
I dobbeltboksen står køerne ved siden af hinanden. Her betjenes de to malkesæt af én robotarm, som tager to pattekopper med ad gangen og sætter dem på.
Robotarmen betjener også en særlig pattekop, der spuler og klargør patterne til malkning. Vandet og mælken fra denne pattekop opsamles i en beholder og pumpes væk.
Gemini-malkerobotterne malker køerne bagfra. Resultatet er, ifølge Marian og Henk Altena, meget få afsparkninger. Det forklarer de med, at robotarmen kommer bagfra, så køerne ikke ser den og bliver bange for den.
Bokslængde tilpasses individuelt
Længden på malkeboksene tilpasses individuelt til hver enkelt ko.
Første gang, en ko kommer ind i boksen, indstilles bokslængden manuelt, så den passer til koen. Indstillingen registreres herefter i systemet.
Ved alle de efterfølgende malkninger, tilpasses bokslængden automatisk til koen, når systemet registrerer, at hun er gået ind i boksen. Fordelen ved dette er, at koen står mere roligt under malkningen.
På samme måde registreres koens pattestilling første gang, hun går ind i boksen. Sidenhen tilpasses malkesættet løbende koens pattestilling ved hjælp kamera-teknologi.
Gemini-malkeboksene er udstyret med en hældende rende bag koen. Den opsamler gødning og urin fra koen, så robotarmen og kameraet svines mindst muligt til.