bannerPos

Korrekt tilpasning af inventar

Konsulenten anbefaler, at inventaret gås igennem for hårtotter, slidmærker o. lign. Arkivfoto

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
30-05-2020 11:57

- Tommestokken er et vigtigt redskab, når jeg ser mange køer, der står i sengebåsene. Enten med alle fire ben, eller endnu være kun de forreste to.

Ordene kommer fra bygningsrådgiver Anders Ugelvig, Velas. Og de relaterer til, når han observerer køernes adfærd i staldene.

- Kan de ubesværet gå ind i en sengebås og umiddelbart ligge sig ned, eller er det noget der skal overvindes. Selve liggebevægelsen må ikke tage meget mere end et minut. Så snart koen har besluttet, at hun vil hvile, skal hun ned og ligge. Og kan hun ikke det, så skal vi hjælpe hende til det, pointerer han.

Vigtig hvile

Anders Ugelvig peger på, at flere studier viser, at køerne prioriterer hvile meget højt.

- Vi ved også, at hvile giver mulighed for øget mælkeydelse. Derfor gælder det om at få køerne ned og ligge i sengebåsene. Det er helt naturligt for koen at bruge rigtig meget tid på hvile og drøvtygning. Dette skal vi tilbyde hende muligheden for, lyder det.

Bygningsrådgiveren peger videre på, at køer gennem årene er blevet større.

- Inventaret kan have givet sig, siden stalden blev bygget, eller det kan fra start have været fejlmonteret i forhold til gældende anbefalinger. Alt i alt er det måske på tide at få staldene målt igennem, således vi kan tilbyde de bedste rammer for køerne i lige netop den stald, vi står i, anbefaler han

Konsulenten anbefaler også, at inventaret gås igennem for hårtotter, slidmærker o. lign.

- Ser vi stedet, hvor køerne slider på inventaret, kan det give trykninger på selve koen og derved mindre komfort. Dette slid bør ikke forekomme, hvis inventaret passer til koen, lyder anbefalingen.

l-l

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next