bannerPos

Vælg de rigtige sorter til arealerne

Der skal tages højde for mange forhold, inden man er sikker på, at det er den korrekte kartoffelsort, man lægger i jorden.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
07-03-2020 10:11
Mange forhold spiller ind i valget af kartoffelsort. Ifølge rådgiver skal der fokus både på jordtype, sædskifte og mulighed for vanding.

- Når det gælder stivelseskartofler, vil vi gerne have et højt udbytte og en høj stivelsesprocent. Samtidig vil vi gerne, at dyrkningsegenskaberne sikrer en hurtig og ensartet fremspiring, ligesom den skal lukke af for ukrudt, være nematoderesistent og have lav modtagelighed for skimmel, bladplet og sortben. Kan vi samtidig finde en sort, der er nem at håndtere i optagningen, så er sortsvalget enkelt.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next