Grå vinterdag med fokus på en grøn karriere

Mange unge fra nær og fjern var til åbent hus på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, der gennem flere år har oplevet stigende interesse for uddannelserne.

UDDANNELSE Landbrugsskolen Sjælland i Høng har gennem de senere år fået opført forskellige tilbygninger. På den måde har skolen mellem Slagelse og Kalundborg udvidet kapaciteten og kan bedre opfylde den stigende interesse for uddannelserne.

Der var – meget symptomatisk – også rigtig stor interesse, da den vestsjællandske skole for nylig havde åbent hus. Her kom forældre fra nær og fjern med unge mennesker, som overvejer en af landbrugsuddannelserne eller en uddannelse som dyrepasser eller hestemanager.

- Det var virkelig overvældende med så mange besøgende. Vi startede egentlig med at tælle gæsterne, men det opgav vi, fordi det blev lidt uoverskueligt, da der kom så mange, fortæller forstander Henrik Lysemose Jensen.

Han kan derfor ikke oplyse det præcise besøgstal, men han vurderer, at landbrugsskolen havde mindst 200 besøgende til åbent hus-arrangementet.

- Det er dejligt med så stor interesse for uddannelserne og for skolen, lyder det fra Henrik Lysemose Jensen, der i skolens auditorium flere gange holdt et indlæg om alt det, skolen tilbyder.

Elever gav rundvisning

Christian Karlshøj var sammen med sin mor, Ulla Karlshøj, blandt de mange besøgende, da han gerne ville høre mere om landbrugsuddannelsen med EUX.

De to, som med bopæl i St. Fuglede næsten bor i cykelafstand til landbrugsskolen, fik til åbent hus-arrangementet blandt andet en samtale med læreren Michael Wonterghem, som generelt talte med mange unge mennesker i løbet af dagen.

Flere af dem kom også langvejs fra. Det gjaldt blandt andet Safran Wendelboe og hendes mor, Maria Wendelboe, som er bosiddende i Stokkemarke på Lolland.

- Jeg drømmer om at blive veterinærsygeplejerske, fortalte Safran Wendelboe om årsagen til besøget på skolen, som også bød på en rundvisning af Ronja Hansen, der er i gang med 2. grundforløb i uddannelsen som landmand med speciale i kvæg.

Rundvisningen tog et stykke tid, for der er meget af se og vise frem på den store skole, der har rigtig gode faciliteter til de knap 200 elever på skolen.

Forsøg med sæd

I dagens anledning var der flere forskellige arrangementer – blandt andet biologiforsøg med sæd. Flere af de nuværende elever havde således sædceller – doneret af en af drengene på skolen – under mikroskop i forbindelse med en opgave.

De besøgende havde også mulighed for at kigge med, og der var generelt stor åbenhed overalt på landbrugsskolen, hvor både elever, lærere og uddannelsesvejledere orienterede om »livet« på skolen.

Langt hovedparten af eleverne bor på skolen, der stadig tæller flest drenge. Forskellen mellem drengene og pigerne er dog langt fra så markant som tidligere, og Henrik Lysemose Jensen, der har været forstander siden 2016, oplyser således, at andelen af piger i dag udgør mere end én tredjedel.

Læs også