Landbrugsskolen åbner dørene

Dalum Landbrugsskole inviterer til åbent hus i både Korinth og Dalum på lørdag.

På lørdag, den 23. november fra klokken 10-14 inviterer Dalum Landbrugsskole til åbent hus.

Her er der mulighed for at høre om skolens uddannelser, hilse på nuværende elever og undervisere samt få rundvisninger på begge landbrugsskolens afdelinger i Dalum og Korinth.

Dalum Landbrugsskole har mange undervisere, som er specialister på hver deres område. Det sikrer et højt fagligt niveau i undervisningen, uanset om du er til kvæg, svin eller planter, lyder det fra skolen forud for arrangementet.

- Skolen har mange elever og et aktivt studiemiljø, og skolen har et ønske om, at den huskes som et sted, hvor man lærte en masse, men også hvor man havde det sjovt sammen, knyttede nye venskaber og fik minder for livet, hedder det videre i pressemeddelelsen.

Hør om uddannelserne

I forbindelse med Åbent Hus-dagen informeres der om følgende uddannelser: EUD og EUX Landmand, 10. klasse, Studenterforløb, 2. Hovedforløb, Produktionsleder og Agrarøkonom.

Besøgende, der overvejer at starte på den almindelige landbrugsuddannelse (EUD Landmand), vil sandsynligvis have størst glæde af at besøge afdelingen i Korinth. Her foregår al undervisning på grundforløbet samt 1. hovedforløb, og her informeres om indhold i skoleforløbet, uddannelsesaftaler og praktikpladser.

Den 23. november vil der løbende blive kørt oplæg om 10. klasse og om erhvervsuddannelserne. Og alle er velkomne klokken 13, hvor der er informationsmøde for 1. hovedforløb (især for dem, der skal starte til februar 2020).

De, der overvejer at starte på EUX Landmand, som er en kombination af landbrugsuddannelsen og en gymnasial eksamen, kan have glæde af at besøge begge afdelinger, påpeges det fra skolen, som udbyder EUX grundforløb på både afdelingen i Korinth og i Dalum.

EUX hovedforløb foregår dog kun på afdelingen i Dalum, og her informeres desuden om fortsættelsen af landbrugsuddannelsen samt produktionsleder og agrarøkonom.

De to afdelinger

Afdelingen i Korinth ligger midt i naturen med marker, dyr og maskiner lige uden for døren. Det er her al den praktiske undervisning foregår, og hvor eleverne blandt andet kan få glæde af skolens værksteder, moderne undervisningsstald til kødkvæg samt fire nye traktorer.

Her bor eleverne sammen og deler skolen med eleverne på EUD grundforløb og 1. hovedforløb. For de der interesserer sig for maskiner, husdyr eller heste, er der gode muligheder for at dyrke interesserne i skolens elevværksted, landbrug eller professionelle ridecenter med blandt andet ridehaller, springbane, dressurbane og naturskønne rideruter i området omkring skolen.

Afdelingen i Dalum er skolens største afdeling, og det er nemt at komme hertil både i bil og med offentlig transport. Grundforløbselever bor sammen på deres egen gang med egen opholdsstue, men eleverne deler spisesal, sportshal, café og fællesarealer med skolens ældre elever samt internationale studerende.

Udover EUX-uddannelsen huser afdelingen al undervisning på produktionsleder- og agrarøkonomuddannelsen samt det sidste hovedforløb på landbrugsuddannelsen. Uanset hvilken afdeling, eleverne vælger at bo og tage grundforløb på, vil undervisningen i de praktiske fag foregå på afdelingen i Korinth.

 

Læs også