Dansk storfarm har mistet halv milliard i Kina

Det danskejede landbrugsselskab Scandinavian Farms Invest, der driver svineproduktion i Kina, har været hårdt ramt økonomisk, og nu melder virksomheden påny om røde tal i regnskabet. 

Det skriver Finans.dk. Bundlinjen viste for 2020 et underskud på 98 millioner, og det er tredje år i træk, at pengene fosser ud af kassen hos Scandinavian Farms Invest. Samlet set har virksomheden i den periode haft et underskud på en halv milliard.

Grunden til de store underskud skal findes i flere forskellige sygdomme, men ikke mindst afrikansk svinepest. På grund af ASF besluttede Scandinavian Farms Invest at slå hele deres besætning ned. Dermed har selskabet stort set ingen aktiviteter haft i 2020, og selskabet har nu en negativ egenkapital på 229 millioner kroner.

Der kan dog anes et lille lys for enden af tunnelen for selskabet. I en prognose fra FAO og OECD forventes svineproduktionen i Kina at være oppe på fuld styrke i løbet af de kommende år, og samtidig er noteringen for slagtesvin i Kina stadig på et højt niveau. Investorerne bag selskabet, der blandt andet tæller Sønderborg Korn og Thoraso, er klar til at få produktionen af slagtesvin op i omdrejninger igen. 

- Årets resultat er negativt præget af eftervirkningerne af sygdomsudbruddet og den heraf følgende sanering af besætningen, men også positivt af retableringen af besætningen, der er forløbet planmæssigt, skriver selskabets ledelse i sin beretning. 

For 2021-regnskabet forventer Scandinavian Farm Invest et positivt resultat.

Læs også