Indiens hvedemarked boomer midt i Ukraine-krisen

Indien er klar til at drage fordel af ændringerne i den globale hvedehandel, da Ruslands invasion af Ukraine efterlader en vital forsyningskilde hængende i balance.

Den enes død er den andens brød. Eller i dette tilfælde brødingredienser.

Usikkerheden forårsaget af krigen i Ukraine har fået positive følger for Indiens hvedemarked. Den russiske invasion betyder nemlig, at importerende nationer vil skal kigge andre steder, når det kommer til køb af hvede, da Ukraine og Rusland tilsammen står for omkring 29 procent af den globale hvedeeksport.

Det skriver nyhedsmediet Bloomberg.

Indiens eksport står netop nu til at kunne overstige rekordhøje syv millioner tons i 2021-22, hvis konflikten trækker ud, lyder det ifølge Vijay Iyengar, formand og administrerende direktør for Singapore-baserede Agrocorp International Pte.

- Alle på markedet arbejder på at finde ud af, hvor meget den trinvise efterspørgsel efter indisk hvede ville være, sagde Vijay Iyengar, hvis virksomhed handler omkring 12 millioner tons korn årligt. Han forventer, at efterspørgslen hovedsageligt vil komme fra asiatiske lande.

De asiatiske markeder er godt forsynet i perioden april-maj, men fra juli og august og frem er dækningen meget lav, tilføjer han.

Indonesien, der er en af de største købere af hvede fra Ukraine, begynder at søge alternativer og ser efter forsyninger fra Argentina, Brasilien, Indien og andre europæiske lande, lyder det ifølge en embedsmand i industrigruppen.

Læs også