Snart åbner Danmarks første såkaldte fast track-vådområde

Den 4. oktober åbner Danmarks første såkaldte fast track-vådområde. Det fylder tre hektar, og ligger på Provsteengen ved Gamtofte i Assens Kommune.

Det er Velas, Patriotisk Selskab, rådgivningsfirmaet Envidan og Assens Kommune, der med opbakning fra Landbrugsstyrelsen og Miljøstyrelsen har udviklet modellen, der gør det muligt for lodsejere, kommuner og rådgivere hurtigere at udtage mindre landbrugsarealer til vådområder.

Vådområdet er ejet af Brahesborg Gods, og her glæder godsejer Peter Cederfeld de Simonsen sig over processen omkring projektet.

- Jeg er glad for, at det så hurtigt er lykkes at lave et lille demonstrationsprojekt, som jeg håber, kan være til inspiration for andre. Med den nye skabelon, kan vi etablere vådområdet hurtigere. Og jo hurtigere vi kan etablere det, jo hurtigere får vi effekten på miljøet, biodiversiteten og naturen, siger han og fortsætter:

- I projektet er bækken blevet fritlagt, og der er arbejdet med drænene i stedet for at bruge elektriske pumper, som ofte er praksis, når man etablerer konstruerede minivådområder. Det har gjort, at det er blevet billigere at opnå den samme effekt på miljøet, siger godsejeren i en pressemeddelelse.

Læs også