bannerPos

10 år med import af siloer og tørrerier fra USA

Kunderne efterspørger større og større løsninger, lyder det fra Almas Korn, der her hos Rosenfeldt Gods ved Vordingborg har været involveret i et anlæg med lagerkapacitet på 17.000 ton samt et 60 ton i timen-gennemløbstørreri. Vandret transportlængde er 367 meter – løft i højden 96 meter. 
24-01-2020 16:30

Almas Korn kan i år fejre 10-årsjubilæum som importør af amerikaner-siloer.

Den 25. januar 2010 blev Almas Korn importør af amerikaner-siloer.

- Det var det rene vilde vesten. Vi købte varelageret med godt 75 store tørresiloer sammen med et hav af snegle, mv. Samtidig fik vi et ultimatum pålagt – alt skulle være væk fra det eksisterende lager, der lå hos LM Corn, pr. 1. marts 2010. Udfordringen var, at lageret lå i Nykøbing Falster og at vi lå midt i Jylland. Så der blev flyttet over 90 lastbiltræk fra øst til vest samt et utal af siloer direkte ud til østdanske kunder – dette samtidig med at der lå over én meter sne overalt, fortæller direktør i Almas Korn A/S, Hans Henrik Termansen.

I dag efterspørger kunderne i større grad nøglefærdige løsninger, hvor alt er gennemtænkt og projekteret fra byggeansøgning, fundamentarbejde, korngrav, siloer, transportanlæg til elektrikeren, der kommer og slutter anlægget til.

- Kunderne efterspørger i dag større og større anlæg. I dag sælges der således tørresiloer på over 1.600 ton lager- og tørrekapacitet. Og vores kunder kommer i dag fra hele Nordeuropa, fortæller Hans Henrik Termansen.

Fire ejere

Virksomheden, der blev etablereret sammen med Almas tilbage i år 2000, har i dag 10 servicemontører, der dagligt kører i Danmark. Desuden har virksomheden et servicelager liggende såvel i vest- som i Østdanmark.     

Hovedlageret er placeret i Hvam i Midtjylland lidt nord for Viborg. Men på grund af pladsmangel flytter det de næste par måneder 100 meter hen ad vejen og udvides samtidig med cirka 2.000 m2 til i alt 6.000 m2 under tag.

Almas Korn A/S ejes af fire ejere, der alle er aktive i den daglige drift. Hovedaktiviteten er at sælge løsninger til opbevaring, tørring samt transport af korn og den herpå efterfølgende service. Fra små anlæg til store industrianlæg. Fra siloer med et indhold på hver 10 m3 til 10.000 m3.

- Som sideaktivitet importer vi nogle specielle fodervogne samt hø-tørrerier fra Italien, fortæller Hans Henrik Termansen.

Lagerkapacitet

Almas Korn beskæftiger i alt 25 medarbejdere.           

- Salgsmæssigt har vi for længst rundet det magiske tal på 1.000.000 m3 lagerkapacitet i siloer, tilføjer Hans Henrik Termansen.

mip

 

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next