Almas Korn kan i år fejre 10-årsjubilæum som importør af amerikaner-siloer.
Den 25. januar 2010 blev Almas Korn importør af amerikaner-siloer.
- Det var det rene vilde vesten. Vi købte varelageret med godt 75 store tørresiloer sammen med et hav af snegle, mv. Samtidig fik vi et ultimatum pålagt – alt skulle være væk fra det eksisterende lager, der lå hos LM Corn, pr. 1. marts 2010. Udfordringen var, at lageret lå i Nykøbing Falster og at vi lå midt i Jylland. Så der blev flyttet over 90 lastbiltræk fra øst til vest samt et utal af siloer direkte ud til østdanske kunder – dette samtidig med at der lå over én meter sne overalt, fortæller direktør i Almas Korn A/S, Hans Henrik Termansen.
I dag efterspørger kunderne i større grad nøglefærdige løsninger, hvor alt er gennemtænkt og projekteret fra byggeansøgning, fundamentarbejde, korngrav, siloer, transportanlæg til elektrikeren, der kommer og slutter anlægget til.
- Kunderne efterspørger i dag større og større anlæg. I dag sælges der således tørresiloer på over 1.600 ton lager- og tørrekapacitet. Og vores kunder kommer i dag fra hele Nordeuropa, fortæller Hans Henrik Termansen.
Fire ejere
Virksomheden, der blev etablereret sammen med Almas tilbage i år 2000, har i dag 10 servicemontører, der dagligt kører i Danmark. Desuden har virksomheden et servicelager liggende såvel i vest- som i Østdanmark.
Hovedlageret er placeret i Hvam i Midtjylland lidt nord for Viborg. Men på grund af pladsmangel flytter det de næste par måneder 100 meter hen ad vejen og udvides samtidig med cirka 2.000 m2 til i alt 6.000 m2 under tag.
Almas Korn A/S ejes af fire ejere, der alle er aktive i den daglige drift. Hovedaktiviteten er at sælge løsninger til opbevaring, tørring samt transport af korn og den herpå efterfølgende service. Fra små anlæg til store industrianlæg. Fra siloer med et indhold på hver 10 m3 til 10.000 m3.
- Som sideaktivitet importer vi nogle specielle fodervogne samt hø-tørrerier fra Italien, fortæller Hans Henrik Termansen.
Lagerkapacitet
Almas Korn beskæftiger i alt 25 medarbejdere.
- Salgsmæssigt har vi for længst rundet det magiske tal på 1.000.000 m3 lagerkapacitet i siloer, tilføjer Hans Henrik Termansen.
mip