Grovvarer for 35 milliarder

Både en mængdemæssig fremgang og et højt prisniveau for afgrøder, råvarer og gødning, samt de tilkøbte aktiviteter fra Himmerlands Grovvarer, var medvirkende til, at Danish Agros grovvareaktiviteter sidste år rundede en rekordhøj omsætning på 35,0 milliarder kroner. Det er en stigning på 12,9 procent i forhold til året forinden.

Indtjeningen i grovvareaktiviteterne har udviklet sig positivt, hvor driftsresultatet i 2021 er realiseret med 803 millioner kroner.

Danish Agro koncernen har grovvareaktiviteter i Danmark, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Tyskland og Ungarn.

Baltikum leverede en samlet omsætning på 6,8 milliarder kroner og et historisk højt driftsresultat på 200 millioner kroner.

Polish Agro afsluttede det hidtil bedste år med en omsætning på 1 milliard kroner, mens det tyske datterselskab Ceravis, trods en omsætningsstigning på 15,9 procent til 8,5 milliarder kroner, kom ud med et negativt driftsresultat på 21 millioner kroner. Det er dog en fremgang på 13 millioner kroner i forhold til 2020.

 

Læs også