Planlæg dræningsarbejdet nu

Mange kommer for sent i gang, når de skal have udført større dræningsopgaver. Det er nu og ikke først, når efterårets store regnskyl har været der, lyder det fra erfaren entreprenør.

Til trods for de foregående ugers nærmest sommerlignende temperaturer går vi nu ind i en sæson, der byder på øgede regnmasser og deraf marker, der for fleres vedkommende risikerer at stå under vand.

Steffen Knudsen fra maskinstation og entreprenør Bejerholm I/S ved Fåborg håber derfor, at mange vil være i god tid med planlægningen og få bestilt dræningsarbejdet før, de første kraftige regnskyl rammer.

- Ved større dræningsprojekter er det nu, at vi skal i gang, siger han.

- Mange kommer først i tanke om at bestille dræningsarbejde, når det har regnet. Det vil være langt bedre, hvis man allerede nu tænker over, hvor regnen stod sidste år. Så kan vi planlægge og være i god tid.

Jorden får tid til at tørre

Steffen Knudsen fremhæver ligeledes, at jorden får længere tid til at tørre.

- Vi ved jo godt, at et tørt såbed er bedre end et vådt, siger han og understreger dermed endnu engang, at dræningsarbejde udført før årsskiftet er at foretrække.

- De gamle hovedledninger er generelt underdimensionerede til de store regnmængder, vi får i dag, ligesom der er blevet koblet mere og mere på dem gennem tiden. Det samme gælder i byerne, der også er begyndt at stå under vand, så det er er fælles problem vi har, og det løses kun ved, at rørene og vandløbene er vedligeholdt og i orden, siger Steffen Knudsen og påpeger, at det er et omfangsrigt arbejde, men at de ser rigtig god effekt de steder, hvor de får det lavet.

Læs også