Halvanden tons lokal julemedister

Skallebølle Slagtehus er klar til både at levere medister, and, steg, sylte og spegepølse i løbet af julemåneden. Og alt er lavet af lokale kvalitetsvarer.

Slagtemester Danny Millek overtog Skallebølle Slagtehus i sommers.

Halvanden tons julemedister regner slagtermester Danny Millek fra Skallebølle Slagtehus, at der skal langes over disken i løbet af december måned.

- Julemedisteren, sylte, den gode spegepølse til frokostbordet og forskellige kamstege er selvfølgelig populære varer. Men også vores julepakke med 3 kg and, 2 kg kamsteg, 0,5 kg sylte og 1 kg julemedister er der stor interesse for, fortæller slagtermesteren.

Han påpeger, at bestillingerne virkelig har taget fart de sidste par uger.

- Julepakken leveres enten 22. eller 23. december. Men vi kan godt få nogle gjort klar til ugen før, hvis der er ønske om det, lover Danny Millek.

Lidt mere af det hele

Julemedisteren udmærker sig i forhold til den almindelige medister, som slagtehuset også sælger, ved at have øgede mængder af blandt andet allehånde og muskatnød.

- Nu afslører jeg jo nødigt opskriften, men der er lidt mere af det hele, lyder det fra slagtemesteren, der også fremhæver brugen af lokalt kød.

Lokalt kød

- Vi udmærker os jo ved, at de dyr vi slagter, alle har haft et godt liv på marker her i lokalområdet. De grise, vi laver julemedister af, går lige her nede i Skalbjerg, og juleænderne er frilandsænder fra lokal landmand.

- Jeg har hørt rundt omkring, at der er lidt udfordringer med at skaffe juleænder nok. Den udfordring har vi heldigvis ikke. Vi kan få dem, vi skal bruge, lover Danny Millek.

- Julen er hjerternes fest. Og derfor glæder jeg mig altid lige en ekstra gang, når juletiden indtræffer. For vores varer er udelukkende produceret af lokalt kvalitetskød. Lige det, der hører julen til, smiler han.

Læs også