Blev truet med politi under nyt Skare-besøg

To uger efter, at Fødevarestyrelsen havde beslaglagt 250 tons kød hos Skare Meat Packers, kom styrelsens rejsehold på et nyt uanmeldt kontrolbesøg. Og det gik ikke stille af, skriver Berlingske.

Stemningen var dårlig og konfrontatorisk, da Fødevarestyrelsen op til jul kom på uanmeldt besøg hos Skare Meat Packers, efter at myndigheden to uger tidligere havde konfiskeret 250 tons gammelt kød og havde meldt Skare Meat Packers til politiet på grund af mangel på sporbarhed. Det skriver Berlingske, der har fået aktindsigt i Fødevarestyrelsens notater fra mødet.

Ifølge notaterne ville medejer og direktør Gitte Skare ikke tillade, at kontrollanterne fik adgang til et frysehus, og oplyste ifølge notaterne, at de ville blive meldt til politiet, hvis de tiltvang sig adgang til frysehuset. 

Og i det hele taget havde kontrollanterne en dårlig oplevelse af deres besøg hos Skare, skriver Fødevarestyrelsen i et notat.

- Vi bliver nødsaget til at gå uden at kunne sige korrekt farvel. Det er med rigtig dårlig mavefornemmelse, at vi desværre måtte gå på en sådan måde uden at kigge hinanden i øjnene og sige farvel på en respektfuld måde, skriver styrelsen ifølge Berlingske

Besøg tog 13 timer

Kontrolbesøget, der foregik den 22. december, varede ifølge Fødevarestyrelsen en time. Til sammenligning varede det mere omtalte kontrobesøg to uger tidligere 13 timer.

Det er ikke kun Fødevarestyrelsen, der har taget notater fra mødet hos Skare Meat Packers. Siden har slagteriselskabet selv udsendt en pressemeddelelse, hvor stifter Kurt Skare har en noget anden udlægning af besøget.

- Vi rakte ud for at komme i dialog med myndighederne, og vi har nu haft et rigtig godt og konstruktivt møde med kontrolchefen her i Vejen. Det er altid rart at mødes med mennesker og få mulighed for at gennemgå og drøfte producedurer og faglige fortolkninger og uenigheder, mens man sidder omkring samme bord. 

- Vi fik blandt andet mulighed for at vise vores produktion og frostlager frem, og vi gennemgik, hvordan vi arbejder med alt fra dokumentation af sporbarhed til fødevaresikkerhed og adgangskrav, siger Kurt Skare i meddelelsen.

Skal vende tilbage

Ifølge Skare Meat Packers skal skagteriselskabet nu vende tilbage med løsningsforslag til implementering i forbindelse med forskellige problemstillinger, hvilket myndighederne efterfølgende vil vurdere og validere, skriver Skare.

Siden sagen om de 250 tons kød har flere supermarkeder, blandt andet Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, afbrudt samarbejdet med Skare. 

Læs også