Avis: Danish Crown indtager førsteplads i Europa

Beregninger fra Finans viser, at Danish Crown i de første seks måneder af regnskabsåret 2019/2020 har afregnet 113 øre bedre end det vægtede gennemsnit af de udenlandske konkurrenter.

Danish Crown er nummer et blandt Europas store slagteriselskaber. Det skriver Finans, som har lavet beregninger for de seneste seks måneders afregningspriser fra slagteriselskaberne i Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig og Spanien.

Finans’ beregninger viser, at Danish Crown i denne periode har afregnet 113 øre bedre end det vægtede gennemsnit af de udenlandske konkurrenter. Forbedringen af Danish Crowns konkurrenceevne skyldes især et boom i eksporten til Kina.

Danish Crowns ledelse vil over for Finans først kommentere det seneste halve års forbedring af konkurrenceevnen, når selskabet i maj offentliggør halvårsregnskab.

Markedsanalytiker Karsten Flemin, Landbrug & Fødevarer, siger dog til Finans:

- De danske slagterier er vant til at eksportere 90 pct. af produktionen og har en meget stor frysekapacitet og fabrikker, som er godkendte til at eksportere til Kina. Det setup giver selvfølgelig en kæmpe konkurrencefordel i en situation, hvor Kina skruer voldsomt op for importen. Til sammenligning eksporterer de tyske slagterier langt mindre, og en underskov af tyske slagterier er slet ikke godkendt til eksport, forklarer han.

Kim Heiselberg, formand i Landsforeningen af Danske Svineproducenter, siger dog avisen, at Danish Crown har leveret en flot præstation, og det for slagteriet nu gælder om at holde momentum og holde fast i forspringet.

ege

Læs også