Calcium-effekten: Arla fyrer knapt 200

Arlas spareprogram »Calcium« får nu konsekvenser for selskabets medarbejderstab. Arla vil nemlig fyre 195 ansatte, og det er kun starten på effektiviseringsprocessen.

Arla har for alvor sat sit effektiviseringsprogram Calcium i søen. Programmet, der skal medføre besparelser i selskabet på 400 millioner euro, betyder, at selskabet nu vil fyre 195 ansatte, primært på sit hovedkontor i Aarhus.

Der vil dog også blive nedlagt et mindre antal stillinger på Arlas administrationskontorer andre steder i Europa.
 
- Vi ønsker at nå vores mål om at opbygge et stærkere og mere konkurrencedygtigt Arla, som servicerer vores kunder og forbrugere bedre og giver vores andelshavere større afkast. Det kræver, at vi træffer en række svære beslutninger, siger Arlas administrerende direktør Peder Tuborgh i en pressemeddelelse og fortsætter:
 
- Det er aldrig let at sige farvel til værdsatte kolleger, især ikke under disse omstændigheder, og jeg vil gerne takke dem, der forlader os, for det bidrag, de har ydet til Arla Foods, og jeg ønsker dem alt godt for fremtiden. Vi vil give vores fulde støtte til de kolleger, der er berørt af denne proces, siger Peder Tuborgh.
 

Vil effektivisere i England

Samtidig med planerne om at slanke organisationen i Danmark fremlægger Arla planer at optimere effektiviteten på selskabets produktions- og pakkeanlæg i England. Det vil betyde, at ét mejeri og to ostepakkerier lukkes, hvorved der skal skæres 154 stillinger væk.
 
Den manøvre vil dog bero på en høringsproces og vil formentlig ikke blive effektueret inden udgangen af 2018.
 
Det er Arlas planer om at øge tilbagebetalingen til mælkeproducenterne, så denne kommer til at ligge 70 øre over konkurrenterne på markedet. Af selskabets seneste regnskab var det tal kun 27 øre over konkurrenterne. »Calcium«-programmet løber frem til 2020.

Læs også