Første spadestik til nyt innovationscenter

​I går tog Arla Foods første spadestik til sit nye innovationscenter i Nr. Vium. 

- Global efterspørgsel på specialiserede produkter og ingredienser er stigende, og med det nye innovationscenter skruer Arla Foods Ingredients (AFI) endnu mere op for udviklingen af mejeri og valle for at imødekomme det stigende behov for nærende og bæredygtige fødevarer, skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.

​Det nye innovationscenter kommer til at koste cirka 300 millioner kroner. Det skal huse førende internationale forskere, ingeniører og laboranter og kommer til at ligge tæt på Arla Foods Ingredients største produktionssted, Danmark Protein.

Centret bliver et topmoderne anlæg på 9.000 kvadratmeter med et fleksibelt kontormiljø tæt på laboratorier og et pilotanlæg, som tilsammen skaber et unikt center for forskning og udvikling indenfor valle og mælkebaserede ingredienser.

Centret vil være en del af AFI, Arlas datterselskab, der har transformeret valle fra det, der engang blev betragtet som et affaldsprodukt, til kvalitetsingredienser, der bruges til spædbarnsernæring, klinisk ernæring, sportsernæring, specialiseret ernæring samt andre føde- og drikkevarer.

Indenfor de næste år forventer Arla Foods Ingredients’ en markant stigning i efterspørgslen på højt specialiseret protein og laktoseingredienser.

Læs også