Fynsk formand: - Jeg tager ikke noget for givet

De fynske landmænd i Centrovice skal 4. november stemme om at fusionere med LMO på en ekstraordinær generalforsamling.

Formanden for fynske Centrovice, Torben L. Povlsen, har en enig bestyrelse i ryggen, når han mandag den 4. november beder sine landmandskolleger og medlemmer om at sige ja til en fusion med jyske LMO.

Men i går, da fusionsplanerne blev offentliggjort, lød det fra den fynske formand, at han vil gå ydmygt ind til det kommende møde med sine medlemmer. Og han tog ikke forskud på noget fusions-scenarie.

- Jeg tager intet for givet. Det er en enig bestyrelse, som står bag fusionsplanerne. Ja. Men det er vores medlemmer, der bestemmer. Det er naturligvis en demokratisk proces, vi skal igennem nu, understreger Torben Povlsen.

Forbliver på Fyn

Den fynske landmand, der driver sit svinelandbrug i Frørup ved Nyborg på Østfyn, understreger, at selvom der er lagt op til en fusion med et jysk rådgivningshus, vil den fynske identitet skinne tydeligt igennem overfor de fynske medlemmer i hverdagen, hvis fusionen bliver en realitet.

Kontoret i Vissenbjerg, hvor Centrovice i dag har hovedkontor, vil således indgå som et betydeligt rådgivningshus. Ligesom man fortsat vil have et satellit-kontor på Ærø.

- Dansk og fynsk landbrug står foran store udfordringer og forandringer. Vi skal sikre, at vi – landmænd og rådgivere – sammen kan løse disse udfordringer. Vi skal i fremtiden kunne byde ind på den dagsorden, der er i samfundet omkring klima, miljø og sporbarhed.

- Derfor skal vi som rådgivningshus kunne servicere landmændene på Fyn på bedste vis. Det skal ske med nærhed. Men samtidig i bevidsthed om at vi ved at fusionere tager det bedste fra hinanden, og derved også giver de fynske landmænd den bedst mulige rådgivning. Vi skal tilbyde full-line-rådgivning.

- Vi ved, at landmændene går efter specialviden. Og vi vil i en fusion give vores medarbejdere lov til at skyde yderligere i vejret fagligt. Men det skal effektueres ned på landmandens bundlinje, understreger Torben Povlsen.

Af lyst ikke af nød

Formanden pointerer, at fusionsplanerne ikke kommer efter pres fra baglandet.

- Hvis det gjorde det, var jeg allerede for sent ude som formand. Det her sker ikke af nød men af lyst. Og jeg har klart oplevet i forhandlingerne, at vi har konkurreret ud fra samme platform og samme værdier som LMO. Det har været en god oplevelse, og jeg tror på, at fusionstanken vil vække gehør hos de fynske landmænd, siger Torben Povlsen.

LMO udgøres i dag af otte jyske landboforeninger, som onsdag aften alle stemte for en fusion med Centrovice. Den fynske forening vil således være niende forening i et I/S, som driver rådgivningen i LMO, hvis fusionen stemmes igennem på Fyn den 4. november.

Centrovice vil efter et fusions-ja fortsætte som landboforening med Torben Povlsen som formand. Han understreger, at han ikke har ambition om at blive formand for det jysk-fynske rådgivningsselskab. LMO har i dag Nis Kristian Hjort som formand.

Nye navne

I tilfælde af en fusion lægges der op til, at foreningen Centrovice skal have et nyt navn.

Det samme skal et nyt jysk-fynsk fusionssamarbejde, der således hverken kommer til at hedde Centrovice eller LMO. Parterne venter at komme til at sidde på 20-25 procent af markedet inden for landbrugsrådgivning i Danmark.

Centrovice blev stiftet i 2008 efter en fusion mellem Landbofyn og Agrogården.

jll@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 48

Læs også