LandboSyd øger soliditetsgraden til 70 procent

LandboSyd fik i 2017 et resultat før skat på godt 7,3 millioner kroner. Foreningens soliditetsgrad er steget fra 42,5 til 70,2 procent efter salget af hovedsædet i Aabenraa.

Resultatmæssigt var 2017 et tilfredsstillende år for LandboSyd, med en god og styrket aktivitet i forhold til året før på alle områder, skriver rådgivningsvirksomheden i en pressemeddelelse.

Ifølge årsregnskabet for 2017, som bestyrelsen netop har godkendt, blev LandboSyds omsætning eksklusiv datterselskaber 81,3 millioner kroner, og resultatet før skat blev 7,3 millioner kroner.

Årsregnskabet er påvirket af, at LandboSyd solgte sit hovedsæde på Peberlyk 2, og pr. 1. september flyttede ind i lejede lokaler i et nyt kontordomicil i Aabenraa ved den sønderjyske motorvej.

Provenuet fra salget samt omkostninger i forbindelse med flytningen af arbejdspladsen for 135 medarbejdere påvirkede det regnskabsmæssige resultatet og foreningens egenkapital, som er blevet styrket betydeligt. Soliditetsgraden er øget fra 42,5 til 70,2 procent.

 

Glæder sig

Adm. direktør Anders Andersen, LandboSyd, siger om året, der er gået:

- Vi oplevede en stabil og fortsat vækst i både antal kunder og antal opgaver. Der er fortsat en stigende konkurrence i markedet for rådgivning og service til landmænd, og landbruget er samtidig underlagt en stærk strukturudvikling. Men vi fastholder strategien med fokus på at servicere det professionelle landbrug, og fortsætter flere års positiv udvikling i markedet.

- Antallet af udarbejdede regnskaber steg, og vi oplevede vækst i vores service med lønadministration og antallet af hektarer, som vi udarbejder markplaner for, tilføjer Anders Andersen, der samtidig glæder sig over, at rådgivningen har stort set uændrede timepriser på niende år.

Han oplyser, at foreningen har fastholdt antallet af medlemmer i et marked, der traditionelt falder to-tre procent om året, og at andelen af kunder uden for det traditionelle markedsområde, Syd- og Sønderjylland, fortsat øges.

 

Selskaber

Datterselskabet Agrocura er ifølge LandboSyd »i god gænge«, mens foreningens andet datterselskab, LandboGruppen Syd, fik »bedste resultat nogensinde« og blev kåret af Dagbladet Børsen som gazelle-virksomhed i kraft af en markant vækst i omsætningen de senere år.

LandboSyds årsregnskab ventes vedtaget på en generalforsamling tirsdag den 6. marts kl. 19 på Gråsten Landbrugsskole.

Læs også