Sagro køber andel af landinspektør-virksomhed

Rådgivningsvirksomheden Sagro med huse i Holstebro, Herning, Billund og Esbjerg har købt sig ind i Landinspektør Vest med kontor i Skjern og Herning.

Formålet er at udvide Sagros forretningsområde med et felt, der samtidig er tæt på det nuværende primære arbejdsfelt, landbruget.

- Landinspektør Vest bliver en stærk samarbejdspartner, der kan hjælpe med en række af de sager, som vi i dag er nødt til at sende ud af huset, siger adm. direktør Torben Jensen.

Han venter, at der vil komme god synergi ud af, at handler og projekter kan få erfarne folk ind over med de muligheder, der ligger i at finde gode løsninger til gavn for landmændene.

- Vi regner med, at der ligger et stort potentiale alene i de ejerskifter, som vi i forvejen har som en del af rådgivningsvirksomheden. Desuden har vi store forventninger til de jordfordelinger, herunder multifunktionel jordfordeling, som, vi ved, vil komme, siger Torben Jensen.

I praksis køber Sagro 15 procent, mens Tellus Advokater køber 10 procent.

Landinspektør Vest ejes med nu 75 procent af Malene Foldager Andersen, der startede sin karriere som landinspektør på Sjælland, hvor hun også blev partner i en virksomhed. Hun ønskede dog at komme tilbage til Jylland, og i 2008 købte hun halvdelen af kontoret i Skjern. I 2014 købte hun de tidligere ejere ud, og i 2019 åbnede Landinspektør Vest en afdeling i Herning. Landinspektør Vest har i dag fire landinspektører, to landmålere og to sagsbehandlere. 

Landinspektør Vest rykker med udgangen af marts ind med tre mand i SAGROs bygning i Herning.

Læs også