Søren Jensen til Birthe Pedersen

Ejendomsmæglerfirmaet, som har specialiseret sig i salg af landbrug og ejendomme i det åbne land, har tilknyttet branchekendt medarbejder.

Trods sine kun 33 år har Søren Jensen fra Andebølle både erfaring som landmænd og ejendomsmægler.

Med virkning fra 2. januar er han tiltrådt hos Birthe Pedersen A/S i Vissenbjerg, hvor han med sin viden og erfaring skal være med til yderligere at udbygge rådgivningen og salget af større og mindre landbrug og øvrige ejendomme i åbne land. Et område, som ejendomsmæglerfirmaet har specialiseret sig i.

Søren Jensen glæder sig over at være tilbage i landbrugsverdenen efter et par år, hvor han solgte boliger og sommerhuse i det nordfynske område. Efter sin landbrugsuddannelse og praktikpladser i landbruget, afsluttende som agrarøkonom, har han uddannet sig til ejendomsmægler og var fra 2012 til 2018 ansat hos Nybolig Gørtz & Jespersen i Aarup.

 

Stigende omsætning

Dermed er staben oppe på tre mæglere, alle med særlig tilknytning til dette specifikke ejendomsområde. Den tredje er Regitse Rubæk, der netop er færdiguddannet ejendomsmægler, og som bor på en hesteejendom.

- Generelt oplever vi en stigende omsætning netop på vort segment af ejendomme, fortæller firmaets indehaver Birthe Pedersen, der glæder sig over ansættelsen af den agrarøkonomuddannede ejendomsmægler.

- Vi får flere unge bosat på landet. Typisk yngre par i 25-40 års alderen, som vil tættere på naturen og have god plads i bygningerne. Samtidig er det blevet nemmere at finansiere boliger på landet, og så er renten lav.

 

Mangler ejendomme

Derfor mangler Birthe Pedersen ejendomme til firmaets salgsmapper. Det drejer sig især om deltidslandbrug og planteavlsbrug.

- Der er god efterspørgsel efter tillægsjord. Derfor er der gode muligheder for at få solgt ejendomme, måske især på 20-50 hektar, og til jordpriser, som er svagt stigende, beretter den fynske ejendomsmægler, der forudser, at en hel del ejendomme står foran generationsskifte i de kommende år.

- Det er derfor god idé at tænke på at gøre ejendommen salgsklar i god tid. Tænk på det allerede ved nedlæggelsen af driften. Driftsmæssigt vil det være billigere på det tidspunkt måske at rive overflødelige bygninger ned eller anlægge en allé ned til gården, råder hun.

Læs også