bannerPos

Datalogisk viser nyt driftslederværktøj frem på Agromek

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
07-11-2018 09:02
Den første del af et helt nyt driftsledelsesværktøj - som har fået tildelt en Agromek Star - er klar til at blive præsenteret på Agromek 2018. Næsgaard Optimizer er et modul, som ifølge producenten giver mulighed for besparelse af både arbejdstid og omkostninger ved markarbejdet. På længere sigt vil værktøjet kunne anvendes til den strategiske planlægning af bedriftens udvikling.

På Agromek præsenteres Næsgaard Optimizer.

Det er et styringsværktøj, som kan anvendes i marken og hjemme på kontoret til optimal beregning af kørslen i marken. Det vil sige, der foretages færrest vendinger og køres i de mest hensigtsmæssige retninger. Som bruger skal man blot angive redskabsbrede og antal foragre.

Det oplyser producenten.

"For alle brugere af Næsgaard markstyringsprogram vil den nye løsning være meget let at bruge, da Datalogisk allerede har lagt alle brugernes markgrænser ned i kundernes program. Således vil alle brugere af Næsgaard Mobile appen altid have deres markgrænser med sig, og afhængig af det redskab man kører med (plov, sprøjte eller fx mejetærsker), vil man derfor altid kunne planlægge den mest optimale kørsel, uanset hvilken af sine marker man kører ind på. Og marken – den finder programmet også selv."

Mere end et markstyringsprogram

- Som virksomhed er det vigtigt for os at kunne tilbyde denne type af løsninger til vores kunder, fortæller adm. direktør Birger Hartmann.

- Næsgaard-programmerne skal kunne meget mere end blot at sikre, at planteavleren overholder krav om efterafgrøder, anvendelse af gødning og plantebeskyttelse med mere.

I fremtiden vil Næsgaard Optimizer efter sigende være en stor støtte når der gøres overvejelser om udvidelse af bedriften eller køb af nye redskaber.

Ud fra maskinpark og nuværende markarealer vil der kunne beregnes dem mest optimale sammensætning af maskiner. Også når der skal lægges marker sammen eller dyrkes yderligere arealer.
 

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next