bannerPos

Datalogisk viser nyt driftslederværktøj frem på Agromek

Alexander Dornwirth

Videojournalist
07-11-2018 09:02
Den første del af et helt nyt driftsledelsesværktøj - som har fået tildelt en Agromek Star - er klar til at blive præsenteret på Agromek 2018. Næsgaard Optimizer er et modul, som ifølge producenten giver mulighed for besparelse af både arbejdstid og omkostninger ved markarbejdet. På længere sigt vil værktøjet kunne anvendes til den strategiske planlægning af bedriftens udvikling.

På Agromek præsenteres Næsgaard Optimizer.

Det er et styringsværktøj, som kan anvendes i marken og hjemme på kontoret til optimal beregning af kørslen i marken. Det vil sige, der foretages færrest vendinger og køres i de mest hensigtsmæssige retninger. Som bruger skal man blot angive redskabsbrede og antal foragre.

Det oplyser producenten.

"For alle brugere af Næsgaard markstyringsprogram vil den nye løsning være meget let at bruge, da Datalogisk allerede har lagt alle brugernes markgrænser ned i kundernes program. Således vil alle brugere af Næsgaard Mobile appen altid have deres markgrænser med sig, og afhængig af det redskab man kører med (plov, sprøjte eller fx mejetærsker), vil man derfor altid kunne planlægge den mest optimale kørsel, uanset hvilken af sine marker man kører ind på. Og marken – den finder programmet også selv."

Mere end et markstyringsprogram

- Som virksomhed er det vigtigt for os at kunne tilbyde denne type af løsninger til vores kunder, fortæller adm. direktør Birger Hartmann.

- Næsgaard-programmerne skal kunne meget mere end blot at sikre, at planteavleren overholder krav om efterafgrøder, anvendelse af gødning og plantebeskyttelse med mere.

I fremtiden vil Næsgaard Optimizer efter sigende være en stor støtte når der gøres overvejelser om udvidelse af bedriften eller køb af nye redskaber.

Ud fra maskinpark og nuværende markarealer vil der kunne beregnes dem mest optimale sammensætning af maskiner. Også når der skal lægges marker sammen eller dyrkes yderligere arealer.
 

Danske landmænd har i 25 år hjulpet kolleger i Sydøstasien

Danske landmænd på studietur til Cambodia og Vietnam blev i 1994 starten på en langsigtet hjælp til kollegerne i de krigshærgede lande.

Stadig stort behov for vanding

Behovet for vanding er stadig stort i store dele af Danmark, hvor tørkeindekset målt mandag lå mellem syv og ti.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Driftsleder: Fungerer soen – så fungerer resten

Udfordringerne med tomme søer og gaspustere var store for et år siden på Ødum Engholm ved Hadsten. Et forsøg i besætningen med tang fra de norske fjorde har imidlertid vist sig som problemløser.

Kun de ti procent bedste slagtesvineproducenter lavede overskud i 2018

Kun de cirka ti procent bedste slagtesvineproducenter formåede at lave overskud i deres driftsgren i 2018, viser nye Business Check-tal.

Valggyser i vente for tidligere landboformand

Venstre står til at få tre-fire mandater i Europa-Parlamentet. Den tidligere mangeårige KHL-formand, Asger Christensen, der er EU-kandidat for Venstre, er formentlig lige på vippen til at blive valgt ind.
Side 1 af 1543 (30858 artikler)Prev1234567154115421543Next