Danish Crown: Uforudsigeligt marked

Udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland og Covid-19 gør lige nu markedet både volatilt og uforudsigeligt, lyder det fra Danish Crown, der dog fastholder svinenoteringen på 10,30 kroner i næste uge.

På grund af Covid-19 stiger udbuddet af grisekød i Europa stiger som ventet som følge af udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland, lyder det fra Danish Crown, der også i næste uge fastholder svinenoteringen på 10,30 kroner pr. kg.

- Så sent som onsdag aften kom det frem, at et stort slagteri i Tyskland lukkes ned fra udgangen af denne uge og tre uger frem på grund af et udbrud af corona-virus blandt medarbejderne.

- Det sker på et tidspunkt, hvor slagtekapaciteten i Tyskland på grund af corona-forholdsregler allerede var på det laveste niveau i mange år.

- Derfor er udbuddet af grisekød i Europa lige nu relativt lavt, og det sikrer stabile priser, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Udsætter 185.000 grise

- Markedet er meget volatilt, fordi rigtigt mange i Europa lige nu køber ind med en meget kort horisont. Derfor opstår der fra dag til dag mangel på enkelte produkter, men der er ikke nogen klar retning i markedet lige nu, siger Lars Albertsen, og tilføjer:

- Vores sælgere sidder helt tæt på kunderne for hele tiden at gribe de muligheder, der opstår, men den uforudsigelighed og risiko, som kombinationen af afrikansk svinepest i Tyskland og Covid-19 udgør, har skabt en situation, jeg aldrig har set før.

Til landene udenfor Europa er der en rigtig god efterspørgsel fra alle markeder i Asien, samt Australien og Oceanien.               

Danish Crown forventer at udsætte 185.000 grise til uge 42 og 43.

- Vi beklager den store mængde udsatte grise, og de gener det medfører, lyder det fra selskabet, der tilføjer, at medarbejderne i Blans og Sæby har sagt ja til overarbejde fredag aften og lørdag i Blans, så der slagtes 7.000 ekstra grise.

For søernes vedkommende udsættes der 146 søer til uge 41, hvor tilmeldingen matcher kapaciteten, så det forventes, at der slagtes op.

mip

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også