Dyrskueformand Torben Povlsen glæder sig over den spændende og levende dyrskueplads midt i den fynske hovedstad.
- Vi har bygget ovenpå vores traditionelle dyrskue, som har været afholdt her midt i Odense i langt over hundrede år. Vi har fået en spændende og levende plads, som både holder fast i traditionerne og samtidig rammer de unge og byen.
Det var en tilfreds dyrskueformand Torben Povlsen, som i går kunne åbne Det Fynske Dyrskue, der med ny ledelse og sekretariat er ændret på en række punkter. Og som vil blive videreudviklet i det kommende år under den nye dyrskuechef Alex Nielsen, der med sin eventbaggrund kommer med en professionel og strømlinet tilgang til arrangementet.
Det Fynske Dyrskue har gennem de seneste år haft en dårlig økonomi, og med sidste år drastiske fald i besøgstallet fra 57.000 til 44.000 betalende gæster har det været nødvendigt med tilpasninger og fornyelse.
Udstilleropbakning
- Det sker i respekt for vores gæster og udstillere, som heldigvis bakker flot op. De fynske maskinhandlere er talstærkt på pladsen, og i forhold til de seneste år er der i år flere kvæg til bedømmelse. Det er rigtigt flot og afgørende for dyrskuets fremtid, understreger Torben Povlsen, der er formand for Fynsk Landbrugs Eventforening, der står bag afviklingen af dyrskuet.
På førstedagen i går var der rigtig mange børn, men også de fynske landmænd havde taget turen til Odense. Forud for skuet havde alle medlemmer af arrangørforeningerne, Centrovice og Patriotisk Selskab, modtaget to billetter, og det håber dyrskueformanden, at rigtig mange benytter sig af frem til i morgen søndag, hvor skuet lukker klokken 16.
Gode afregningspriser
Torben Povlsen glæder sig over den gode dyrskuestemning, som ikke mindst skyldes de aktuelt gode afsætningspriser.
- Når vi kan opnå 550 kroner for en 30 kilos gris eller 1.300 kroner for et slagtesvin inklusive efterbetaling, er der basis for investeringer, som vore leverandører også kan få glæde af.
I sin dyrskuetale ved åbningen kom han dog ind på den aktuelle politiske situation, hvor klimaet, miljøet og bæredygtigheden er blevet nøgleord. Og hvor landbruget i flere sammenhænge er syndebukken.
- Det er som om, at følelserne får overtaget, og fakta er forduftet, når landbruget kommer på dagsordenen. Det er som om, at mange lukker øjnene for, at dansk landbrug allerede er i fuld gang med den grønne omstilling og en vision om, at Danmark i 2050 skal have et fødevareerhverv, pointerede den fynske dyrskueformand.