bannerPos

Forening for bæredygtig grundvandsbeskyttelse indkalder landmænd til møde på Sabro Kro

Indsatsplaner og forbud mod pesticider er omdrejningspunktet, når Foreningen for bæredygtig grundvandsbeskyttelse indkalder til møde onsdag den 3. juli.

Redaktionen

12-06-2019 10:29

Indsatsplaner og forbud mod pesticider er omdrejningspunktet, når Foreningen for bæredygtig grundvandsbeskyttelse indkalder til møde onsdag den 3. juli kl. 19 på Sabro Kro. Mødet er kommet i stand, fordi foreningen ønsker at samle alle berørte lodsejere.

- Fagligt og juridisk er det muligt og nødvendigt at imødegå de indgreb, kommunerne er i gang med overfor lodsejere over det ganske land. Mange lodsejere er endnu ikke opmærksomme på, hvordan de kan blive ramt, lyder det fra foreningen med formand og landmand Ulrik Lunden i spidsen.

En gruppe af lodsejere begyndte tilbage i januar med at skaffe grundlaget for den faglige og juridiske indsats, de finder, er nødvendig i sagen.

- Nu er vi nået så langt, at vi er klar til at samle lodsejere fra det ganske land, pointerer sekretær for foreningen, planteavlskonsulent Bente Andersen, Plantekonsulenten.

Foreningens formål

Mødet begynder kl. 19, hvor man vil orientere om foreningens formål, vedtægter og muligheden for medlemskab. Der vil være indlæg om afprøvning og godkendelse af pesticider i Danmark.

Advokat Hans Sønderby Christensen fortæller om indsatsplanerne og det juridiske spor, mens formand Ulrik Lunden runder aftenen af ved 21.45-tiden.

Der er krav om tilmelding til Bente Andersen og betaling af deltagergebyr med mødestart til foreningen.

l-l

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next