bannerPos

Forening for bæredygtig grundvandsbeskyttelse indkalder landmænd til møde på Sabro Kro

Indsatsplaner og forbud mod pesticider er omdrejningspunktet, når Foreningen for bæredygtig grundvandsbeskyttelse indkalder til møde onsdag den 3. juli.

Redaktionen

12-06-2019 10:29

Indsatsplaner og forbud mod pesticider er omdrejningspunktet, når Foreningen for bæredygtig grundvandsbeskyttelse indkalder til møde onsdag den 3. juli kl. 19 på Sabro Kro. Mødet er kommet i stand, fordi foreningen ønsker at samle alle berørte lodsejere.

- Fagligt og juridisk er det muligt og nødvendigt at imødegå de indgreb, kommunerne er i gang med overfor lodsejere over det ganske land. Mange lodsejere er endnu ikke opmærksomme på, hvordan de kan blive ramt, lyder det fra foreningen med formand og landmand Ulrik Lunden i spidsen.

En gruppe af lodsejere begyndte tilbage i januar med at skaffe grundlaget for den faglige og juridiske indsats, de finder, er nødvendig i sagen.

- Nu er vi nået så langt, at vi er klar til at samle lodsejere fra det ganske land, pointerer sekretær for foreningen, planteavlskonsulent Bente Andersen, Plantekonsulenten.

Foreningens formål

Mødet begynder kl. 19, hvor man vil orientere om foreningens formål, vedtægter og muligheden for medlemskab. Der vil være indlæg om afprøvning og godkendelse af pesticider i Danmark.

Advokat Hans Sønderby Christensen fortæller om indsatsplanerne og det juridiske spor, mens formand Ulrik Lunden runder aftenen af ved 21.45-tiden.

Der er krav om tilmelding til Bente Andersen og betaling af deltagergebyr med mødestart til foreningen.

l-l

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.
Side 1 af 1573 (31449 artikler)Prev1234567157115721573Next