bannerPos

Forening for bæredygtig grundvandsbeskyttelse indkalder landmænd til møde på Sabro Kro

Indsatsplaner og forbud mod pesticider er omdrejningspunktet, når Foreningen for bæredygtig grundvandsbeskyttelse indkalder til møde onsdag den 3. juli.
12-06-2019 10:29

Indsatsplaner og forbud mod pesticider er omdrejningspunktet, når Foreningen for bæredygtig grundvandsbeskyttelse indkalder til møde onsdag den 3. juli kl. 19 på Sabro Kro. Mødet er kommet i stand, fordi foreningen ønsker at samle alle berørte lodsejere.

- Fagligt og juridisk er det muligt og nødvendigt at imødegå de indgreb, kommunerne er i gang med overfor lodsejere over det ganske land. Mange lodsejere er endnu ikke opmærksomme på, hvordan de kan blive ramt, lyder det fra foreningen med formand og landmand Ulrik Lunden i spidsen.

En gruppe af lodsejere begyndte tilbage i januar med at skaffe grundlaget for den faglige og juridiske indsats, de finder, er nødvendig i sagen.

- Nu er vi nået så langt, at vi er klar til at samle lodsejere fra det ganske land, pointerer sekretær for foreningen, planteavlskonsulent Bente Andersen, Plantekonsulenten.

Foreningens formål

Mødet begynder kl. 19, hvor man vil orientere om foreningens formål, vedtægter og muligheden for medlemskab. Der vil være indlæg om afprøvning og godkendelse af pesticider i Danmark.

Advokat Hans Sønderby Christensen fortæller om indsatsplanerne og det juridiske spor, mens formand Ulrik Lunden runder aftenen af ved 21.45-tiden.

Der er krav om tilmelding til Bente Andersen og betaling af deltagergebyr med mødestart til foreningen.

l-l

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.
Side 1 af 1853 (37045 artikler)Prev1234567185118521853Next