Efter opråb i december: - Rekruttering af Åbent Landbrug-værter går godt

Projektleder i Åbent Landbrug er fortrøstningsfuld i forhold til at øge antallet af værter, når den store event til efteråret løber af stablen.

Sidste år åbnede 52 landbrugsbedrifter dørene op for danskerne til Åbent Landbrug, som finder sted hvert år den tredje søndag i september.

Det var lige i underkanten, lød det fra Landbrug & Fødevarer, som står bag arrangementet. Her ser man helst, at antallet af værter når op på 60-65 værter spredt over hele landet.

Og noget tyder på, at man i år får øget antallet af værter. Det fortæller Jan Morre Christensen, der er projektleder på Åbent Landbrug.

- Det var vigtigt, at vi i december fik meldt ud til landmændene og deres foreninger i december, at der mangler værter, for det er jo dem, der skaffer værterne. Vi synes, at vi havde for få sidste år, så det var derfor, at vi gik ud med det i meget god tid, siger han.

 

Når det

Jan Morre Christensen fortæller, at deadline er midt i marts for de forskellige foreninger i forhold til at melde ind, hvem det er, som vil være værter, og hvilke typer af produktioner, som det er.

- Så tager vi ud og besøger dem i løbet af maj og juni. Og vi vil gerne op på de 60-65 værter. Det har været et godt tal tidligere, fordi så får vi en god geografisk fordeling. Så skal gæsterne ikke køre så langt på dagen, og det ved vi er relativt vigtigt. Men lige nu, så synes jeg faktisk også, at det ser fint ud. Også omkring de større byer.

- Vi har fået meldt værter ind både i nærheden af Aarhus og København.

Når I så de 60-65 værter i år?

- Ja, det tror jeg, at vi gør, siger Jan Morre Christensen.

 

Spreder budskab

Han fortæller, at man i Åbent Landbrug selvfølgelig også går efter, at så mange danskere som muligt lægger vejen forbi en af de bedrifter, som deltager. Sidste år var deltagerantallet 73.300. I 2014 var der hele 120.000 danskere på besøg på en bedrift under Åbent Landbrug.

- Vi går efter, at de besøgende får en god dag, så de tænker mere positivt på erhvervet bagefter, og også spreder det gode budskab. Selve besøgstallet er dog ikke så vigtigt. Det er heller ikke det, som vi italesætter over for værterne. Har de haft mange, er det selvfølgelig godt, men det handler mere om, hvad værterne lægger i det, og hvilken dialog, som de får på dagen, siger projektlederen.

Åbent Landbrug finder i år sted 15. september.

Læs også