Bank: Rapporter om nye udbrud af ASF i Kina

Rapporter om nye udbrud af ASF i Kina er med til at give usikkerhed i afgrødemarkedet, vurderer bank.

Der er ifølge Jyske Banks afgrødekommentar nye rapporter om ASF i Kina, og det giver nye hovedbrud for afgrødemarkedet, fordi det i sagens natur kan to veje: Enten kan sygdommen sprede sig yderligere, eller også kan udbruddene blive inddæmmet. 

- En stor andel af prisfesten i afgrødemarkedet har været drevet af stigende kinesisk import, med begrundelsen om en stærk efterspørgsel fra landbruget, og genopbygningen af landets svinebestand, konstaterer Jyske Bank i afgrødekommentaren.

Den kinesiske svineproduktion fik i løbet af 2020 et kraftigt opsving, efter at sektoren i 2019 stod overfor store udfordringer med afrikansk svinepest. Kinas svineproduktion faldt således i 2020 med kun 3,3 procent til 41,13 millioner tons efter at være faldet 21 procent i 2019, ifølge tal fra Reuters.

Høj svinepris

I et nyhedsbrev skriver Tican, at det forholdsvis lille fald overrasker nogle analytikere, der havde forventet fald på op til 15 procent i 2020. Politisk opbakning og store investeringer svarende til 190 milliarder danske kroner har imidlertid rettet op på den kinesiske svineproduktion, skriver Tican, der har The Pig Site og Reuters som kilde.

Alligevel nåede prisen på svinekød hele 47 yuan (44 kroner) pr. kg. i sidste uge, lyder det ifølge The Pig Site fra en kilde i Kina. 

mip
 

Læs også

Bedre forhold i foderstof-afdeling
Foderstof tilfreds efter år 1 i Bedsted Thy
Opgørelse: Mere vinterhvede i år end i 2020
Louise er en af Høstens Helte: - I høsten er alle i landbruget så glade
Skal levere hestebønner til ny proteinfabrik
Skal vi vande om et par uger?