Roedag med maskindemo

MariboHilleshög inviterer til roedag med flere spændende indlæg på programmet.

Formanden for Danske Sukkerroedyrkere, Troels Frandsen, er blandt indlægsholderne på Maribo-Hilleshög-roedagen den 24. september.

Fredag den 24. september holder MariboHilleshög roedag, og det foregår fra klokken 13 til 16 på Bursøvej 1 syd for Maribo.

De første punkter på roedagens program handler om at give roerne den bedste start. Efter en kort velkomst i roemarken vil der være en præsentation af forskellige roesorter og den nyeste udvikling.

Dernæst følger et BioNutria-indlæg omkring mikronæringsstofferne, inden roedyrkernes formand, Troels Frandsen, får ordet og giver en aktuel status, mens Bo JM Secher fra Nordic Sugar efterfølgende fortæller lidt om optagning, renselæsning og levering.

Maskiner i aktion

Man kan også møde repræsentanter fra Johs. Mertz, som vil give en gennemgang og demonstration af forskellige maskiner til roedyrkningen.

Der bliver i den forbindelse således blandt andet mulighed for at se en Ropa-roeoptager i aktion i marken.

De forskellige indlæg er beregnet til at vare i alt et par timer, og omkring klokken 15 serveres der grillpølser samt øl og vand til de fremmødte roedyrkere, der efter de faglige inputs således kan få stillet sult og tørst.

Læs også