Roekampagnen er begyndt

Årets sukkerroekampagne er netop gået i gang, og i år skal produktionen tilpasses ekstra roer fra Sverige.

Tirsdag den 13. September går roekampagnen i gang i Nakskov. Det er to uger tidligere end normalt, fordi der i år kommer 300.000 ekstra sukkerroer fra Sverige. 

Forarbejdningen af økologiske roer går i gang torsdag den 15. september på sukkerfabrikken i Nykøbing. Selvom det er normalt, at der kommer roer fra Sverige, er det nyt, at de danske og svenske roer bliver adskilt.

Mængden af økologiske roer er omkring den samme som sidste år. Nordic Sugars agricenter forventer fem til seks dages produktion af økologiske roer, før der skiftes til de konventionelle roer.

Inden for normale rammer

De danske og svenske roer holdes adskilt, og de danske øko-roer produceres først. På den måde kan Nordic Sugar sælge de danske roer med 100 procent vished om, at de er danskproducerede.

De omkring 150.000 tons roer, som bliver dyrket på Østlolland og Sjælland, bliver omdirigeret fra Nakskov til Nykøbing for bedre at fordele mængden mellem fabrikkerne. Der forventes dog ikke yderligere trafik af den grund.

Den ekstra mængde roer havde svaret til en 10-12 procent større høst i Danmark, og ifølge Nordic Sugar Agricenter er den størrelsesorden af udbyttesvingninger ikke unormale fra år til år.

Han tilføjer desuden, at roekampagnen er forlænget med 14 dage.

Læs også