Tre-årig aftale om øko-roer

Vilkårene for dyrkning af økologiske sukkerroer i Danmark fra 2024 til 2026 er kommet på plads.

Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar har indgået en aftale om vilkårene for dyrkning af økologiske sukkerroer i en tre-årig kontrakt gældende for 2024 til 2026. Det skriver Danske Sukkerroedyrkere i en pressemeddelelse.

- Den aftalte kontraktperiode og pris sikrer de økologiske roedyrkere en langsigtet horisont og konkurrencedygtig indtjening på deres roedyrkning, påpeges det i meddelelsen.

- Det er glædeligt, at vi med aftalen har sikret et godt grundlag for en fortsat dyrkning af økologiske roer og produktion af dansk økologisk sukker, udtaler Troels Frandsen, formand for Danske Sukkerroedyrkere

- Sukkerroer er, tilføjer Troels Frandsen, en udfordrende afgrøde at dyrke økologisk, men med dedikerede og dygtige roedyrkere har vi over de seneste år opbygget en god og stabil produktion i Danmark.

Dansk øko-sukker i kurven

Produktionen af økologisk sukker blev genoptaget i 2017 efter 10 års pause, og Nordic Sugar oplyser i forbindelse med aftalen, at det er deres ambition fortsat at udvikle markedet for lokalproduceret økologisk sukker i samarbejde med kunder og roedyrkerne.

- Vi håber nu, at forbrugerne i større omfang lægger det lokalproducerede danske økologiske sukker i indkøbskurven fremfor importeret sukker, der har været transporteret den halve jord rundt, siger sukkerroedyrkernes formand og understreger:

- De store fødevarekæder her har et ansvar i forhold til at tage det danske økologiske sukker ind i deres sortiment og udbyde det til salg i deres butikker.

Med aftalen åbner Nordic Sugar nu for, at dyrkerne frem til den 23. juni kan tegne kontrakter på dyrkning af økologiske roer for den kommende tre-årige periode 2024-2026.

Læs også