Søby øger afgrødekapaciteten

Midtjyske Søbys maskiner kan nu uden vanskeligheder håndtere helt op til 175 ton tørt og velrenset korn i timen.

Den danske afgrødehåndterings-specialist »Søby« drager til Hannover med en tonstung nyhed. På messen præsenterer firmaet fra Skive-området således nyheden om, at man nu tilbyder større kapacitet for sine store kopelevatorer og redlere samt en nyudviklet Grain Pump.

- For alle tre maskintyper kan vi nu tilbyde kapaciteter på op til 175 ton i timen, lyder det fra medejer Mette Frantsen, der sammen med sin bror, Morten Frantsen, i dag driver virksomheden, som i de senere år har gennemgået et generationsskifte.

- Både vores egne test og test i marken viser, at vores maskiner uden vanskeligheder kan håndtere helt op til 175 ton tørt og velrenset korn i timen. Det er vi ret stolte over, lyder det fra Mette og Morten Frantsen, der ejer firmaet sammen med deres far, Frants Frantsen.

Med i Hannover i 2017

Hos Søby var man med på Agritechnica for første gang i 2017. Og Mette Frantsen var ikke i tvivl om, at Søby igen her i 2019 skulle til Hannover og udstille.

- Tidligere har vi ikke gjort ret meget ud af at brande Søby i udlandet. Men efter vores generationsskifte er det en prioritet. Og vi synes, at Agritechnica er et godt vindue til hele Europa og til resten af verden.

- For os var messen i 2017 en stor succes med masser af gode samtaler om teknik, maskiner og løsninger med både slutbrugere og forhandlere.- I år er vi på Agritechnica for at præsentere vores nye tiltag og pleje vores netværk af engagerede forhandlere. Samtidig håber vi at få kontakt til nye mulige forhandlere af vores produkter på eksportmarkederne, pointerer Mette Frantsen.

Holder priserne i ro

Tilbage i november 2018 udsendte Søby en ny prisliste. De priser har man fastholdt i hele 2019. Og den tendens fortsætter, oplyser firmaet.

- Råvarepriserne og priserne hos underleverandører har bevæget sig ganske lidt det seneste år, og derfor kan vi fastholde prislisten fra 2018, som gældende for 2020, oplyses det.

Man har dog som altid et forbehold overfor ekstraordinære prisændringer på f.eks. råvarer. Men som udgangspunkt fortsætter det gældende prisniveau også i 2020.

I tråd med tiden

Hun understreger, at kapacitetsudvidelsen på firmaets anlæg falder godt i tråd med tendensen til, at nye anlæg bliver større og større.

- Samtidig har vi arbejdet med forbedringer af vores produkter, så de opfylder kravene til industriel brug. Konkret har vi opgraderet til Nord-gear, forbedret ind- og udløb, aksler samt sikkerhedsfaktorer, pointeres det.

På udstillingen introducerer Søby også sin nye fejesnegl, som er tilgængelig i 40, 60 og 100 t/time.

Man har allerede flere fejesnegle i drift hos udvalgte kunder, som ifølge producenten har givet gode tilbagemeldinger, hvor man fremhæver fejesneglenes kvalitet, kapacitet og ydeevne.

Snup en øl-flyer i bussen

Effektivt Landbrug har den glæde at sende 2.800 danskere til Hannover. I busserne sydpå ligger en »godtepose« med aviser og brochurer fra udstillere.

Heriblandt er også en »flyer« fra Søby, som giver mulighed for at komme forbi firmaets stand i hal 6 og få sig en kold Hancock-fadøl, lidt snacks og en faglig snak. 

 

Læs også