Ukraines ambassadør åbner Agromek i dag

Alt i alt er der 100.000 kvadratmeter i MCH Messecenter Herning, som er fyldt med udstillere og aktiviteter, dyr og maskiner.

Når Agromek åbner i dag, bliver åbningsceremonien noget ganske særligt.

Snoren til Nordeuropas største landbrugsmesse klippes nemlig af ukrainske ambassadør i Danmark, Vydoinyk Mykhailo.

Og valget er ingen tilfældighed, forsikrer messearrangørerne. Der har således igennem flere år været et tæt samarbejde mellem agroindustrien og den ukrainske ambassade.

Samtidig kan den ukrainske delegation på Agromek møde leverandører, der kan levere løsninger og produkter, som kan hjælpe i genopbygningen af Ukraine.

Taknemmelig formand

I det hele taget er Agromek en samlende messe, hvor leverandører, kunder og samarbejdspartnere mødes på kryds og tværs, og hvor eksisterende kontakter plejes, og nye relationer opstår.

Og det er alt sammen noget, der glæder Agromek-formand Sten Andersen.

- Udstillernes store opbakning er helt afgørende for, at de besøgende personligt kan møde alle relevante og potentielle leverandører på messen. Jeg er derfor dybt taknemmelig for den stærke tilslutning.

- Messen har i år et udstillerantal, der er på niveau med den seneste udgave af messen i 2018, og vores aktivitetsprogram har aldrig været større, hvilket glæder mig meget. På Agromek kan man på en dag eller to møde hele agroindustrien. Jeg ser frem til fire inspirerende dage med oplevelser, vidensdeling, nye teknologier, dyr, maskiner og mennesker, pointerer Sten Andersen.

Næsten 540 udstillere

Alt i alt er der 100.000 kvadratmeter i MCH Messecenter Herning, som er fyldt med udstillere og aktiviteter, dyr og maskiner.

Agromek 2022 samler – mindst - besøgende fra 42 lande, som allerede har tilmeldt sig. Og blandt de knap 540 udstillere finder man repræsentanter fra 21 lande, ligesom 10 internationale delegationer har annonceret deres deltagelse, og flere udenlandske ambassadører har meldt deres ankomst.

De hundredvis af udstillere tilbyder løsninger inden for markredskaber, traktorer og høstmaskiner, kornhåndtering, staldmekanisering, energi, viden og service samt entreprenør, park, vej og anlæg.

Mere end 150 arrangementer

Messens omfattende aktivitetsprogram tæller flere end 150 arrangementer og byder blandt andet på en lang række oplæg, debatter og udstillinger. Herunder konferencer om biogas og fremtidens landbrug.

Traditionen tro uddeles de prestigefyldte priser Agromek Stars, Agromek Science Challenge, ligesom der er kåring af Fremtidens Landmand. Og for kvægbrugerne venter naturligvis den traditionelle kvægudstilling ved VikingDanmark, hvor landets bedste malkekøer og kødkvæg vises frem.

For entreprenørbranchen er en hal dedikeret branchen, som foruden udstillende firmaer byder på live-værksted og konkurrencen »Danmarks Bedste Lærling - Landbrugsmaskinmekaniker«.
 

Læs også