25 pensionsselskaber siger nej til investering i dansk landbrug

To landbrugsøkonomer indstiller nu arbejdet med at lave en ny forretningsmodel, der skal tiltrække pensionskassekapital til landbruget. Ingen pensionskasser er interesseret, skriver AgriWatch.

Den nye platform er rettet mod landets 25 største pensionsselskaber og skal bruges til opkøb og drift af danske landbrugsjorde og landbrugsejendomme.

At forretningsmodellen er sat på hold både ærgrer og undrer de to initiativtagere og landbrugsøkonomer bag modellen, Anders Rousing og Niels Vestergaard Olsen.

- Planen er at rejse mellem 500 millioner kroner og 1 milliard kroner ved salg af aktier til pensionskasser på baggrund af et aktieprospekt gennem et nyt selskab under stiftelse, Ödger A/S. Det er i år blevet præsenteret for de potentielle investorer. Flere har dog forklaret, at landbruget ikke er et strategisk forretningsområde for dem, mens andre helt har undladt at reagere på invitationen, skriver AgriWatch.

- Jeg tror, at markedet først er ved at blive modnet. Måske er vi to til fire år forud for vores tid, men vi er fuldt overbeviste om, at det her kommer. Så kan man reflektere over, hvorfor det ikke er sket i Danmark endnu, siger Niels Vestergaard Olsen, der ifølge AgriWatch oplyser, at der har været kontakt med de 25 største pensionsselskaber.

Læs også