Gedeavlere åbner stalddørene

For femte år i træk inviterer gedeavlere over hele landet til Åben Gedestald.

GEDER Lørdag den 12. september klokken 10 til 15 slår gedeavlere fra Dansk Gede Union for femte gang stalddørene op, og inviterer inden for til Åben Gedestald.

Det landsdækkende arrangement holdes normalt den første lørdag i maj, men der er som bekendt ikke så meget, der har været som »normalt« i år.

Til gengæld bliver Åben Gedestald stort set som normalt, og især øst for Storebælt er der rig mulighed for at besøge en gedeavler og høre om de forskellige racer og egenskaber.

Åben Gedestald er stille og roligt blevet en hyggelig tradition for gedeavlere i Dansk Gede Union. Tilbage i 2016 var der i det første år blot fire åbne gedestalde, mens der i skrivende stund er 15 med på kortet i år – heraf er hele 11 af dem beliggende øst for Storebælt.

Alle er velkomne

Fem af Danmarks ni gederacer er repræsenteret hos de i alt 15 gedeavlere, hvor man således kan opleve følgende racer: Dansk landraceged, boergeder, mohairgeder, dværggeder og wallisergeder.

De fleste deltagere er erfarne småavlere med alt fra to til tyve dyr, men enkelte større besætninger er også med i år – blandt andet Lykkelund Gedemejeri på Bornholm, som har op imod 60 malkegeder af racen dansk landrace.

Hvis man overvejer at blive gedeavler, er det en god lejlighed for at se geder af en race, der passer til de forhold og forventninger, man har, og hente inspiration til indretning af stalde og folde.

Er man ikke spirende gedeavler, er man alligevel velkommen og tag hele familien med, lyder opfordringen fra gedeavlerne, som naturligvis sørger for at tage de nødvendige »corona-hensyn«.

jhal

Her er der Åben Gedestald

Nedenstående 11 gedeavlerne øst for Storebælt – herunder anført efter postnummer – holder Åben Gedestald lørdag den 12. september klokken 10 til 15.

Der er dog forbehold for ændringer, og derfor anbefales det at holde sig opdateret sig på Dansk Gede Unions hjemmeside på www.goat-dgu.dk.  

Chris Thomsen, Skovbrynet 16, 3310 Ølsted (landrace).

Lykkelund Gedemejeri, Lene Mortensen, Krækketsvej 3, 3760 Gudhjem (landrace).

Grønbakkegård, Jette Jungsberg, Bendslevvej 34, 4250 Fuglebjerg (landrace).            

Ellebækgården, Lisbeth Rasmussen, Sandvedvej 37, 4250 Fuglebjerg (boer).   

Stald Munch, Gitte Munch Jensen, Sønderskovvej 10, 4293 Dianalund (dværg).  

Simone Christiansen, Lykkebækvej 6, 4672 Klippinge (dværg).

Rønnelygård Geder, Cherie Larsen, Kæderupvej 10, 4682 Tureby (landrace).              

Pilegården, Anja Valhøj, Næstvedvej 13, 4720 Præstø (landrace).

Skindbjerggård, Morten Hugger, Grumløsevej 117, 4750 Lundby (walliser).

Havehøjgaard, Jeanne Jensen, Stendyssevej 7, 4791 Borre (landrace).

Sara Koch, Baneterrænet 4970 Rødbyhavn (landrace/bukke i naturpleje).  

Læs også